Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Partija „Lietuvos kelias“ tvirtina, kad M.Starkevičiūtė prašėsi į jos rinkiminį sąrašą

Partijos „Lietuvos kelias“ pirmininkė Lilijana Astra tikina, kad kadenciją baigianti europarlamentarė Margarita Strakevičiūtė prašėsi priimama į partijos Europos Parlamento (EP) rinkimų sąrašą.
Europarlementarė Margarita Starkevičiūtė
Margarita Starkevičiūtė / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Nuostabą sukėlė šį pirmadienį paskelbta neteisinga informacija, kad mūsų partija įsivėlė į skandalą ir melagingai bandė naudotis europarlamentarės Margaritos Starkevičiūtės vardu. (...) Tai jos sąžinės reikalas, jeigu apsimeta, kad prieš mėnesį nesikreipė į mūsų partiją, jos padėjėja neskambino man, kaip pirmininkei, po 3-4 kartus siūlydama įvairius derybų variantus“, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė L.Astra.

Pasak jos, praėjusį penktadienį M.Starkevičiūtės biuro partijai atsiųstame elektroniniame laiške matosi, jog vyko derybos šiai europarlamentarei prašant pirmosios vietos „Lietuvos kelio“ kandidatų į EP sąraše.

„Negana to, ji prašė, kad visa rinkiminė kampanija būtų siejama su jos pavarde: "M.Strakevičiūtė ir tautinė partija „Lietuvos kelias“, – pasakojo L.Astra.

Pati M.Starkevičiūtė paneigė, jog EP rinkimuose siekia dalyvauti kartu su „Lietuvos keliu“. 2004 metais M.Strakevičiūtė į EP buvo išrinkta pagal Liberalų ir centro sąjungos sąrašą, ji yra Liberalų ir demokratų aljanso už Europą frakcijos narė.

L.Astra taip pat pristatė partijos rinkimų sąraše esančius kandidatus ir įvardijo tikslus, su kuriais „Lietuvos kelias“ eina į EP rinkimus.

Pirmuoju sąraše įrašytas verslininkas Jonas Viesulas, antroji – L.Astra, trečiasis – gydytojas, Marijampolės savivaldybės tarybos narys Gediminas Akelaitis. Kaip kandidatai buvo minimi buvęs kariškis Stasys Gusčius ir apžvalgininkas Gintaras Visockas, tačiau, pasak L.Astros, neaišku kokias vietas 8-11 keliamų kandidatų sąraše jie užims.

L.Astros teigimu pagrindiniai partijos tikslai EP būtų energijos šaltinių diversifikavimas ir kova prieš Lietuvos energetikos rinkos monopolizavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius