Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje apgaule rinkti parašai už A.Valinską

Vilniuje, studentų bendrabučiuose, apgaule rinkti parašai už prezidento rinkimuose dalyvauti siekiantį Tautos prisikėlimo partijos (TPP) vadovą Arūną Valinską.
Spaudos konferencija
A.Valinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip trečiadienį rašo naujienų portalas delfi.lt, 4-ame Saulėtekio alėjos bendrabutyje gyvenanti mergina, vardu Virginija, antradienio vakarą savo kambaryje sulaukė viešnios, kuri tikino renkanti parašus už prezidento rinkimuose dalyvauti siekiančią Dalią Grybauskaitę.

„Sąrašo viršuje buvo prisegtas nedidelis lapelis su tekstu, patvirtinančiu merginos žodžius. Tačiau pakėlus tą lapelį paaiškėjo, kad jis pridengia A.Valinsko pavardę“, – pasakojo studentė.

Jos teigimu, mergina bandė išsisukti aiškindama, kad tikriausiai supainiojo lapus. Esą jos vaikšto dviese su drauge ir viena renkanti parašus už A.Valinską, kita – už D. Grybauskaitę.

Tačiau minėta draugė, kurią žurnalisto pašnekovė po poros minučių sutiko koridoriuje, taip pat tvirtino renkanti parašus už D.Grybauskaitę.

„Paprašytaleisti pažiūrėti į sąrašus, ji nesutiko ir tiesiog paspruko“, – pasakojo Virginija.

Mergina kreipėsi į bendrabučio budėtoją, ši sužinojo parašus rinkusių merginų vardus, pavardes bei kambarių numerius.

„Susiorganizavome ir šešiese nuėję pas jas į 6-ą bendrabutį pateikėme ultimatumą – arba tegul jos sunaikina lapus su apgaule surinktais parašais, arba mes rašome pareiškimą policijai“, – sakė Virginija.

Po atsikalbinėjimų lapus merginos vis dėlto sutiko suplėšyti.

Bendrabučius prižiūrinčios viešosios įstaigos „Vilniaus universiteto būstas“ direktorius Nerijus Cicilionis sakė, kad leidimų rinkti parašus bendrabučiuose neišduota ir kad tai darantys asmenys savivaliauja.

A.Valinsko rinkimų štabo vadovas Vytas Karsokas teigė apie incidentą nieko nežinantis.

Nieko apie incidentą negirdėjęs teigė ir D.Grybauskaitės rinkimų štabo vadovas Vitas Vasiliauskas.

Jis negalėjo pasakyti, ar parašai už D.Grybauskaitę buvo renkami Saulėtekio bendrabučiuose, tačiau teigė žinantis, kad studentų organizacijos į parašų rinkimą buvo įsitraukusios.

Apie šį įvykį išgirdęs Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas apgautus studentus ragino kreiptis į policiją.

Prieš porą dienų VRK pranešė sulaukusi signalų dėl esą apgaulės būdu renkamų parašų už pretendentus kandidatuoti prezidento rinkimuose. VRK žiniomis, raginta pasirašyti „už populiarų kandidatą“, tačiau vieta, kur įrašyta pretendento pavardė, buvo uždengta popieriumi. Pakėlus popierių esą paaiškėjo, kad pretendentas – kitas, nei sakyta prieš pasirašant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius