Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 27

Į prezidentūrą veržiasi politikos neragavę asmenys (atnaujinta 11.46 val.)

Prezidentu nori būti ir verslininkas Jonas Jankauskas. 43 metų UAB „Rengmės mažmena“, prekiaujančios žuvimi ir jos produktais, vadovas sakė norintis tarnauti Lietuvai, ją suvienyti. J.Jankausko profesija – suvirintojas.
Jonas Jankauskas, kandidatas į Lietuvos Respublikos Prezidentus
Jonas Jankauskas nusprendė irgi siekti prezidento posto. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) su savo patikėtiniu J.Jankauskas atėjo maždaug 20 minučių pavėlavęs. Piniginį užstatą pretendentas buvo sumokėjęs, VRK įteikė reikalingus dokumentus.

J.Jankauskas žada dalyvauti rinkimuose kaip nepriklausomas kandidatas. Jis yra išsiskyręs, persikėlė iš Šiaulių ir dabar gyvena Vilniuje. Tačiau teigė, jog stengiasi padėti auginti vaikus. Moka tik vieną užsienio kalbą – rusų. Jo vadovaujamoje bendrovėje dirba apie 16 žmonių.

VRK, patikrinusi pretendento nurodytus duomenis apie gyvenamąją vietą, jau šiandien popietę gali svarstyti, ar išduoti J.Jankauskui rinkėjų parašų rinkimo lapus.

Privėlė klaidų (papildyta 11.46 val.)

Antrasis šiandien VRK apsilankęs pretendentas Vidmantas Sadauskas anketoje, kurią privalėjo užpildyti, buvo privėlęs klaidų. Raidę buvo praleidęs net savo pavardėje. Taip pat nebuvo nurodęs paso numerio.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vidmantas Sadauskas
Vidmantas Sadauskas

Tą pastebėjęs VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas pasiūlė padaryti pertrauką ir anketą užpildyti iš naujo. Ją užpildė jau nebe pats pretendentas, bet su juo į VRK atėjęs advokatas. Į Z.Vaigausko pastabą, kad ir tapęs prezidentu gali pridaryti klaidų, pretendentas narsiai atšovė: „O Seimas, ką, nepridaro klaidų?“

V.Sadauskas buvo labai paslaptingas. Tik pasakė, kad yra kaunietis, daugiau nieko apie save kalbėti nenorėjo. Anketoje VRK taip pat nenurodė nei išsilavinimo, nei kuo verčiasi. Į anketos klausimą apie teismo skirtą nuosprendį, parašė „nėra“.

Z.Vaigausko teigimu, pagal įstatymą tiek duomenų, kiek nurodė V.Sadauskas, apie pretendentą pakanka. Todėl VRK drauge su kitais pretendentais svarstys ir V.Sadauską – spręs, ar jam išduoti lapus rinkėjų parašams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius