-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 31

L.Bielinis su „prisikėlėliais“ kandidatuoti nepasididžiuos

„Tautos prisikėlimo“ partija (TPP) tikriausiai bendradarbiaus su paneuropine partija „Libertas“ ateinančiuose Europos Parlamento rinkimuose – taip pranešė Lietuvoje antradienį antrą kartą viešėjęs pastarosios partijos įkūrėjas Deklanas Ganlėjus.
Politologas Lauras Bielinis
Prezidento patarėjas Lauras Bielinis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Taip pat žiniasklaidai pristatyti pirmieji partijos „Libertas“ kandidatai Lietuvoje – prezidento Valdo Adamkaus patarėjas politologas Lauras Bielinis ir teisininkė, advokatų kontoros „Sutkienė, Pilkauskas ir partneriai“ vadovaujanti partnerė Eugenija Sutkienė.

„Prisikėlėliai": mūsų programos panašios

TPP atstovas Saulius Stoma teigė, kad „Libertas“ idėjos atitinka jo atstovaujamos partijos nuostatas. Ši partija sako: „Grąžinkime Europą žmonėms“. Tai beveik tas pats, ko siekėme Seimo rinkimuose – tada sakėme „grąžinkim Lietuvą žmonėms“, – teigė S.Stoma.

„Mes iš dalies prieš tuos principus, kuriuos įtvirtina Lisabonos sutartis. Reikia protingai žiūrėti į šią situaciją, nenorime atsidurti marginalų glėbyje. Bet palaipsniui didinti nepriklausomumą atskiroms valstybėms – tai mūsų tikslas“, – kalbėjo S.Stoma.

L.Bielinis: prezidentas man pritaria

Į Europos Parlamentą kandidatuosiantis politologas L.Bielinis teigė, kad pasirinko šią partiją todėl, jog visos kitos Lietuvoje veikiančios partijos yra daugiau jo mokslinių tyrimų objektas, o ne lygiaverčiai partneriai. „Kai kalbu su partijų atstovais, aš juos analizuoju. Jie irgi į mane žiūri kaip į politologą. O šita partija su manimi bendrauja kaip lygus su lygiu“, – teigė L.Bielinis. Anot jo, V.Adamkus palaimino tokį jo sprendimą: „Mano darbdavys, prezidentas, man pasakė: politikoje yra įvairių sričių ir pozicijų. Ten, kur būsi tu, ten bus ramiau.“

Jis teigė neatsistatydinsiantis iš prezidentūroje einamų pareigų – ir toliau patarinės V.Adamkui vidaus politikos klausimais, tačiau stengsis neperžengti ribos užsiimdamas rinkimų agitacija.

Paklaustas, kaip jausis būdamas viename sąraše su politikos naujokais iš TPP, L.Bielinis teigė suvokiantis, kad į politiką turi eiti esmę suvokiantys ir savotiškų žaidimų nežaidžiantys asmenys. „Tačiau ši partija yra Lietuvos politinės realijos dalis, veikia valdančiojoje sudėtyje. Iš Seimo jie išeis profesionalai“, – pliusų politikos naujokams ieškojo politologas.

Jam pritarė ir kita kandidatė – E.Sutkienė. „Esu visai ne politikė. Mane patraukė šis judėjimas, nes jo įkūrėjas yra verslininkas. Tai, kad bus daug neprofesionalių politikų, yra gerai, nes bus ne vien šnekų, bet daugiau darbų“, – sakė E.Sutkienė.

„Libertas“ ketina per rinkimus į EP kelti savo kandidatus visose 27 Europos Sąjungos (ES) šalyse. Partija nurodo sieksianti didesnės demokratijos, atskaitomybės ir skaidrumo ES.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius