Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 17

Startas rinkimų kampanijai duotas (nuotraukos)

Penktadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) įteikė pažymėjimus septyniems kandidatams, dalyvausiantiems prezidento rinkimuose.
Kandidatai į prezidento postą
Kandidatai į prezidento postą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iškimingos ceremonijos metu visiems rinkimuose dalyvaujantiems kandidatams – Algirdui Butkevičiui, Loretai Graužinienei, Daliai Grybauskaitei, Česlovui Jezerskui, Valentinui Mazuroniui, Kazimirai Danutei Prunskienei ir Valdemarui Tomaševskiui – įteikti kandidato į prezidentus pažymėjimai. VRK oficialiai paskelbus kandidatų sąrašą, prasidėjo rinkimų kampanija, o kandidatai įgavo teisinės neliečiamybės statusą.

Visi kandidatai pasirašė garbingų ir sąžiningų rinkimų deklaraciją. Joje teigiama, kad rinkimai turi būti skaidrūs tiek vykdant kampaniją, tiek ją finansuojant. Kandidatai pažadėjo, kad per rinkimų kampaniją tiksliai ir nenukrypstamai laikysis rinkimų teisės nuostatų, vadovausis abipusės pagarbos ir tolerantiškumo dvasios vienas kito atžvilgiu principu. Šių principų kviečiami laikytis ir kandidatų rėmėjai bei šalininkai.

Socialdemokratų partijos iškeltas kandidatas A.Butkevičius teigė nesiruošiantis naudotis šmeižikiška kampanija kitų kandidatų atžvilgiu. „Galiu už save garantuoti, kad tokių metodų nenaudosiu, o už kitus negaliu. Manau, esu įrodęs savo politiniame gyvenime, kad niekada jokių juodųjų technologijų nenaudoju“, – teigė A.Butkevičius.

Jam pritarė L.Graužinienė. Ji teigė tikinti, kad gali patekti į antrąjį rinkimų turą, bet tam būtina garbinga kova. Kandidatė patikino kovosianti tik garbingai.

Ne visi kandidatai tiki, kad pasirašyta garbingų rinkimų deklaracija padės. K.D.Prunskienė įsitikinusi, kad prieš ją, kaip prieš potencialiausią D.Grybauskaitės konkurentę antrajame ture, konservatoriai gali naudoti šmeižikiškas juodąsias technologijas. „Vadinasi, jei laukti kompromatų, tai greičiausiai juos mėgstančių konservatorių ir jų aplinkos, o adresatas bus tas kandidatas, kuris realiai gali kandidatuoti antrajame ture. O tokia kandidate laikau save“, – įsitikinusi kalbėjo K.Prunskienė.

Tuo tarpu D.Grybauskaitė teigė visada pasisakanti už skaidrią politiką. „Lietuvos politika stokoja garbingumo ir žmonės seniai įvertino tos politikos kokybę. Jau prieš mėnesį esu sakiusi, kad reikia siekti švaresnės politikos“, – teigė rinkimų favorite vadinama eurokomisarė.

Nuotraukas, kaip kandidatai pasirašinėjo garbingos rinkimų kovos deklaracijas, žiūrėkite čia

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius