Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aiškėja, kurie politikai mulkino rinkėjus ir į Seimą neis

Partijų sąrašų lokomotyvais vadinami savo partiečius į rinkimus vedę politikai apgavo rinkėjus. Kai kurie, pelnę rinkėjų pasitikėjimą ir išrinkti į Seimą, vadovauti šaliai neis. Pavyzdžiui, Vilniaus mero pavaduotojas Jonas Pinskus nekeis kėdės, Seimo nario mandato jis atsisako. LNK žinių laida pranešė, kad galimai Seimo narių mandatų atsisakys ir Eugenijus Gentvilas, Zigmantas Balčytis, Vilija Blinkevičiūtė ir kiti.
Vilija Blinkevičiūtė ir Algirdas Butkevičius
Vilija Blinkevičiūtė ir Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į balsų pirkimo skandalą įsivėlęs Vilniaus vicemeras „darbietis“ Jonas Pinskus mandato atsisako. Į Seimą neis ir socialdemokratai europarlamentarai Vilija Blinkevičiūtė ir Zigmantas Balčytis. Liberalas, Klaipėdos uosto direktorius, Eugenijus Gentvilas žinių laidai tvirtino dar svyruojantis. Darbas uoste jam svarbesnis, bet iš ten jis gali būti išspirtas naujosios Vyriausybės.

„Gal galiu atsakyti klausimu į klausimą – ar žinote, kokia bus Vyriausybė? Nėra aiškumo. Jei lipdytųsi dabartinė koalicija – ar iš trijų, ar iš keturių partijų, matyt, eičiau į Seimą, – 15min.lt sakė jis. – Nes nematau perspektyvos dirbti ir susikalbėti uoste. Gal niekas su manimi net nekalbėtų. Uosto direktorius gali būti atleistas motyvuotu sprendimu. Kas iš to, kad sakysiu, jog labai noriu čia dirbti – gal jie to nenorėtų.“

Plačiau apie tai 15min.lt rašė ČIA.

Raseinių meras „tvarkietis“ Remigijus Ačas savo apsisprendimą paskelbs kitą savaitę.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Z.Vaigauskas pastebi, kad per pastaruosius trejus rinkimus itin padaugėjo politikų, kurie gavę rinkėjų pasitikėjimą, atsisako mandato partijos naudai. Jis tai atvirai vadina rinkėjų apgaudinėjimu.

Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius čia jokios nuodėmės nemato, nes rinkėjai neva balsuoja už partijas, o ne už konkrečius asmenis.

15min.lt dar prieš rinkimus rašė apie šį populiarėjantį rinkėjų apgaudinėjimo būdą, kai žinomi politikai atsisako vietos sąraše ir užleidžia savo vietą ne tokiems sėkmingiems partiečiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius