Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Butkevičius: Konstitucinis Teismas išsklaidė abejones ir patvirtino, kad einame teisingu keliu

Mandatų pasiskirstymą daugiamandatėje apygardoje patvirtinęs Konstitucinis Teismas išsklaidė abejones ir patvirtino, kad naują centro-kairės koaliciją formuojančios partijos eina teisingu keliu, šeštadienį pareiškė Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Abejonės išsklaidytos ir visuomenėje turėtų atsirasti daugiau aiškumo. Manau, kad Konstitucinis Teismas irgi parodė, kad mes einame teisingu keliu“, – BNS sakė A.Butkevičius.

Pasak socialdemokratų lyderio, Konstitucinio Teismo išvada leidžia teigti, kad pažeidimai buvo pernelyg sureikšminti, nes „ne tos partijos laimėjo rinkimus“.

„Konstitucinis Teismas patvirtino, kad per daug buvo sureikšmintas dalykas dėl to, kad ne tos partijos, matyt, buvo laimėję rinkimus ir tas procesas užsitęsė, nors tai nenaudinga visai Lietuvai“, – kalbėjo socialdemokratų vadovas.

Konstitucinis Teismas šeštadienį paskelbė, kad Vyriausiajai rinkimų komisijai nustatant Darbo partijos kandidatų eilę buvo pažeistas Seimo rinkimų įstatymas, tačiau mandatų skaičius daugiamandatėje apygardoje nustatytas teisingai, šeštadienį paskelbė Konstitucinis Teismas.

Teismas pažeidimų taip pat nustatė Biržų-Kupiškio vienmandatėje rinkimų apygardoje, kur Seimas turbūt turės skelbti pakartotinius rinkimus. Šitoje apygardoje laimėtoju buvo patvirtintas socialdemokratas Aleksandras Zeltinis.

„Pagal sąrašus tenkančių kandidatų skaičius nėra pakitęs tiek Darbo partijai, tiek socialdemokratų partijai, tiek kitoms partijoms“, – sakė teismo pirmininkas Romualdas Kęstutis Urbaitis.

Tačiau, Konstitucinio Teismo nuomone, tvirtindama galutinę Darbo partijos eilę ir nustatydama, kokie konkretūs asmenys išrinkti į Seimą, Rinkimų komisija nevertino turimos informacijos apie galimą masinį balsų pirkimą kai kurių kandidatų atžvilgiu.

„Vyriausiosios rinkimų komisijos lapkričio 4 dienos sprendimu (...) tiek, kiek juo nustatyta, kad Jolanta Gaudutienė, Jonas Pinskus, Živilė Pinskuvienė išrinkti į Seimą daugiamandatėje rinkimų apygardoje pagal Darbo partijos kandidatų sąrašą, buvo pažeista Seimo rinkimų įstatymo 5 straipsnio pirmoji dalis, 90 straipsnis“, – sakė R.K.Urbaitis.

Socialdemokratai valdančiąją koaliciją ketina formuoti su Darbo partija bei partija „Tvarka ir teisingumas“. Prezidentė Dalia Grybauskaitė iki šiol nepritarė Darbo partijos įtraukimui į koaliciją, tačiau savo galutinį vertinimą žadėjo pateikti po Konstitucinio Teismo išvados.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius