-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 10 10 /11:27

Vilniuje balsuojant iš anksto – eilių nėra

Trečiadienį prasidėjęs išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose ir referendume dėl Visagino atominės elektrinės (VAE) statybų Lietuvoje kol kas vyksta ramiai. Vilniaus miesto savivaldybėje kol kas nėra fiksuota nei pažeidimų, nei ilgų eilių prie balsadėžių.
Išankstinis balsavimas Vilniaus savivaldybės rūmuose
Išankstinis balsavimas Vilniaus savivaldybės rūmuose / Karolinos Tomkevičiūtės nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybėje trečiadienį ryte balsuoti panoro apie šimtą žmonių. Gyvenamąją vietą deklaravę ne Vilniaus mieste, balsuoja pirmame savivaldybės aukšte, vilniečiai – antrajame.

Trečiadienį ryte išankstinį balsavimą Vilniaus savivaldybėje stebėti atvyko Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas. Anot jo, kol kas balsavimas vyksta sklandžiai.

Iš anksto rinkimuose balsuoti nutarė ir Vilniaus meras, „Sąjungos TAIP“ pirmininkas Artūras Zuokas. Iš anksto balsuoti A.Zuokas teigė nutaręs norėdamas patikrinti, ar tai daryti patogu.

Trečiadienį Vilniaus savivaldybėje iš anksto balsuoja ir Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas. Jį balsuoti atlydėjo keliolika Darbo partijos simbolika žymėtų automobilių, iš kurių sklido partijos agitacinės dainos ir reklaminiai šūkiai.

Papildyta 11.27 val. Daugiau norinčių balsuoti iš anksto savivaldybėje atsirado artėjant pietų metui. Eilėje prie ne Vilniaus apygardų šiuo metu stovi apie šimtą žmonių. Daugiausia - jaunų šeimų ir studentų.

"Visada balsuojame, tik šiemt negalėsime grįžti balsuoti namo, tai atėjome iš anksto. Tikimės pokyčių, dėmesio jauniems žmonėms, šeimoms. Gal pagerės čia gyvenimas. Tai ir balsuosime už tuos, kurie, manau, mums padės", - teigė vaikelio besilaukiantis Donatas ir Agnė.

Tuo tarpu branduolinę fiziką studijuojantis Tadas 15min.lt sakė balsuosiantis už tai, kad valdžioje liktų dabartinė valdančioji koalicija. Itin svarbūs studentui ir referendumo dėl VAE statybų rezultatai, nes būtent būsimoje atominėje elektrinėje Tadas įsivaizduoja dirbsiantis po studijų.

Primename, kad balsavimas iš anksto vyks nuo 8 iki 20 valandos trečiadienį ir ketvirtadienį visų šalies savivaldybių patalpose. Balsuoti iš anksto gali visi rinkėjai, kurie rinkimų dieną negali atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę.

Taip pat trečiadienį prasideda balsavimas specialiuose paštuose. Čia balsuoja esantieji sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose, arba atliekantieji karo tarnybą, taip pat esantieji sulaikymo ir įkalinimo įstaigose.

Balsavimas specialiuose paštuose vyksta nuo trečiadienio iki penktadienio.

Taip pat šią savaitę iki rinkimų namuose balsuoti galės neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, taip pat sukakę 70 metų ir vyresni, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę. Balsavimas namuose vyks penktadienį ir šeštadienį.

Rinkimų dieną sekmadienį balsavimas rinkimų apylinkėse prasidės 7 ir baigsis 20 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius