Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raimundas Alekna: tarpiniai rinkimų rezultatai nuteikia optimistiškai

Naujienų agentūros surengtoje spaudos konferencijoje Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vykdomasis sekretorius, partijos centrinio rinkimų štabo vadovas Raimundas Alekna dėkodamas Lietuvos žmonėms už palaikymą pirmajame rinkimų į Seimą ture teigė, kad preliminariais rinkimų rezultatais Tėvynės sąjunga yra patenkina, tačiau apie galutinį vaizdą bus galima kalbėti tik po dviejų savaičių, paaiškėjus, kiek TS-LKD kandidatų laimės vienmandatėse apygardose.
Raimundas Alekna
Raimundas Alekna / BFL/Tomo Urbelionio nuotr.

Pasak R.Aleknos, šiuo metu Tėvynės sąjunga turi susitelkti ir toliau kalbėtis su žmonėmis, kad jie išgirstų partijos poziciją ir balsuodami pasisakytų už Lietuvai strategiškai svarbių darbų tęstinumą.

R.Alekna pasidžiaugė, kad pirmą kartą atkurtoje Nepriklausomoje Lietuvoje  visą kadenciją išdirbusi A. Kubiliaus vadovaujama Vyriausybė sulaukė palaikymo iš prezidentės ir visuomenės, kuris tik sustiprino partiją prieš antrą rinkimų turą.

„Tai tik parodo visos mūsų valstybės ir žmonių pilietiškumo brandos lygį ir tai pats geriausias šių rinkimų rezultatas. Tikimės, kad žmonės, kurie vakar balsuodami palaikė mus ir mūsų politiką, ateis  išreikšti palaikymą mūsų partijos kandidatams ir antrajame rinkimų ture. Preliminariais duomenimis, vienmandatėse apygardose į antrą turą pateko pusė TS-LKD kandidatų iš 71 apygardos. Tai išties geras rezultatas“, – teigė R. Alekna.

Kalbėdamas apie referendumo rezultatus R. Alekna teigė nuoširdžiai apgailestaująs, kad žmonės neišgirdo argumentų ir nesuprato Visagino atominės elektrinės projekto svarbos Lietuvai, todėl neišreiškė tvirto palaikymo, tačiau teigė tikįs, kad pasibaigus rinkimams diskusijos tęsis ir partijos į šį projektą pažvelgs atsakingiau, ne vien vedinos rinkiminio populizmo.

Anot R. Aleknos, tai, kad nepakankamas skaičius žmonių palaikė šį projektą, tik parodo, kad nebuvo tinkamai  įvertinta situacija, o galbūt neužteko išaiškinimo žmonėms.

R. Alekna pastebėjo, kad šiuose rinkimuose užfiksuota labai daug pažeidimų. „Nusivylimą kelia pakankamai vangus reagavimas į akivaizdžius rinkėjų papirkinėjimo atvejus, kuriuos galima drąsiai vadinti kriminaliniais nusikaltimais“, – teigė R. Alekna.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius