Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 28 /23:14

Socdemai rinkimų rezultatų laukia už uždarų durų

Lietuvos socialdemokratų partijos vadovas Algirdas Butkevičius sako, kad socialdemokratai antrajame rinkimų ture dar tikisi gauti 20 mandatų. Pasak jo, kol kas realiausia, kad bus suformuota Darbo, LSDP ir „Tvarkos ir teisingumo“ partijų koalicija, dėl kurios formavimo preliminariai jau sutarta, tačiau jis neatmeta, kad gali būti sudaryta ir vaivorykštės koalicija.
Socialdemokratų rinkimų štabe
Socialdemokratų rinkimų štabe / Luko Balandžio nuotr.

Pasak A.Butkevičiaus, jei rinkimus visgi laimės konservatoriai, socialdemokratai neatsisakytų bendradarbiauti ir su tokia koalicija.

„Manau, kad politikai turi būti išmintingi ir dar gali atsitikti taip, kad po visų skaičiavimų gali būti įvairios koalicijos“, – paklaustas, ar įmanoma koalicija su Tėvynės sąjunga -Lietuvos krikščionimis demokratais, sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, išlieka ir galimybė, kad prie tokios koalicijos prisijungtų ir Lenkų rinkimų akcija, nes jos lyderis Valdemaras Tomaševskis esą yra pareiškęs, kad nebendradarbiaus su Darbo partija, bet pageidauja dirbti kartu su socdemais.

A.Butkevičius teigė neigiamai vertinantis galimai Darbo partijos vykdytą balsų pirkimą, tačiau nesako, kad tokie kolegų veiksmai atgraso socialdemokratus nuo bendros koalicijos.

„Žinote, aš manau, kad tai nėra, bet tai turi teisėsauga įrodyti. Manau, turi būti pereita prie asmeninės atsakomybės perkančiųjų ir savo balsus parduodančių“, -  sakė A.Butkevičius.

LSDP antrojo rinkimų turo rezultatų vienmandatėse apygardose laukia antrame partijos būstinės aukšte. Tuo tarpu žurnalistams kartu su politikais būti neleidžiama – jiems skirtas atskiras kambarėlis.

Papildyta 23.15 val.

A.Butkevičius, kurio vadovaujami socialdemokratai, preliminariais duomenimis, pirmauja Seimo rinkimuose sako, kad socdemų, Darbo partijos ir „Tvarkos ir teisingumo“ formuojama koalicija, nors ir turi apytiksliai 78 balsų daugumą Seime tebelieka atvira. Socialdemokratai savo frakcijoje laukia ir žuvusio parlamentaro Juozo Palionio sūnaus Andriaus Palionio, kuris Prienų – Birštono rinkimų apygardoje rinkimus laimėjo išsikėlęs pats.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad praeitą kartą, kai buvome susitikę po pirmojo turo, aiškiai pasakėme, kad esame atviri, kad prie trijų partijų gali prisijungti ir kitos partijos. Manau, kad po antrųjų derybų galime kalbėti apie tai“, – sakė jis.

Pasak A.Butkevičiaus, kol kas akivaizdu, kad prie koalicijos jungtis nebus kviečiama partija „Drąsos kelias“. Tuo tarpu kitos partijos, anot A.Butkevičiaus gali prisijungti prie valdančiųjų, jei pačios pareikš tokį norą.

„Pirmiausia turi būti tos partijos, kuri nori prisijungti toks požiūris išsakytas. Aš manau, kad „Drąsos kelias“ tai tikriausiai jau ne“, – sakė jis.

Paklaustas, ar bus premjeru, A.Butkevičius sakė, kad tai yra prezidentės Dalios Grybauskaitės prerogatyva.

„Tai priklausys nuo jos“, – sakė A.Butkevičius.

Socialdemokratų lyderis kol kas nevardija, kurioms ministerijoms norėtų vadovauti LSDP. Anksčiau jis yra sakęs, kad jo vadovaujama partija siektų premjero, užsienio reikalų ir finansų ministrų postų. Į Užsienio reikalų ministeriją LSDP deleguotų Liną Linkevičių.

Pasak A.Butkevičiaus, formuojamos koalicijos partneriai yra sutarę, kad ministrais bus skiriami tik kompetentingi žmonės. 

Trijų partijų, formuojančių koaliciją vadovai planuoja susitikti dar šiąnakt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius