Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 22 /11:08

„Tvarkiečiai“ nutarė skųsti VRK sprendimą panaikinti rinkimų rezultatus Zarasų-Visagino apygardoje

Partija „Tvarka ir teisingumas“ pirmadienį nutarė teismui skųsti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą negaliojančiais pripažinti Seimo rinkimų pirmojo turo rezultatus vienmandatėje Zarasų-Visagino rinkimų apygardoje.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Neabejotinai skųstime, kai tik gausime raštišką VRK nutarimą“, – pirmadienį BNS sakė partijos vicepirmininkas Valentinas Mazuronis.

Skųsti VRK nutarimą pirmadienio rytą priėmė „Tvarkos ir teisingumo“ vadovybė.

Pasak V.Mazuronio, Rinkimų komisijos sprendimas pažeidžia sąžiningai balsavusių rinkėjų teises, be to, nesuprantama, kodėl manoma, kad balsai pirkti tik vienmandatėje apygardoje, o daugiamandatėje jau balsuota sąžiningai.

„Galiausiai, kodėl baudžiamas “Tvarkos ir teisingumo„ kandidatas, kuriam nėra jokių pretenzijų. Juk jis į rinkimų kampaniją investavo ir laiką, ir lėšų“, – teigė V.Mazuronis.

Minėtą VRK sprendimą jis vadino politiniu, nes esą dėl kitose apygardose padarytų pažeidimų surinkta net daugiau įrodymų, bet rezultatai anuliuoti vienintelėje Zarasų-Visagino apygardoje.

„Suprasčiau, jeigu rinkimai būtų pasibaigę, ir kandidatas, kuris galbūt pirko balsus, laimėjo juos. O dabar pirmauja tas, kuris sąžiningai konkuravo, ir net neaišku, ar antrasis laimės rinkimus. Nėra jokios logikos“, – sakė „tvarkietis“.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas sekmadienio VRK posėdyje atsakydamas į šiuos „Tvarkos ir teisingumo“ atstovų argumentus nurodė, jog šiuo atveju problema kyla ne dėl pirmosios ir antrosios vietos, o dėl antrosios ir trečiosios vietos, numanant, kad į antrąjį rinkimų turą galėjo patekti ne balsų pirkimu įtariamas R.Podolskis, o socialdemokratų kandidatas Nikolajus Gusevas.

Pirmajame rinkimų ture Zarasų-Visagino apygardoje daugiausia balsų – 28,8 proc. balsų surinko „tvarkietis“ A.Dumbrava, antrasis – 17,25 proc. surinkęs R.Podolskis. Trečias liko socialdemokratų kandidatas Nikolajus Gusevas, surinkęs 14, 92 proc. balsų ir nuo R.Podolskio atsilikęs 394 balsais.

Sekmadienio vakarą VRK pripažino negaliojančiais Seimo rinkimų pirmojo turo rezultatus vienmandatėje Zarasų-Visagino rinkimų apygardoje. Už tai balsavo 12, prieš buvo trys VRK nariai.

VRK nustatė, kad Darbo partijos kandidatas Rimvydas Podolskis, kurio kandidatūra kelta šioje apygardoje, papirkinėjo rinkėjus ir taip šiurkščiai pažeidė Seimo rinkimų įstatymą.

Nauji rinkimai šioje apygardoje būtų skelbiami po pusės metų.

Visose likusiose vienmandatėse apygardose pirmojo turo rezultatai sekmadienį buvo patvirtinti.

Darbo partijos taryba penktadienį sustabdė R.Podolskio narystę partijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius