-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 14 /22:40

Viktoras Uspaskichas: realiausia – Darbo partijos, socialdemokratų ir „tvarkiečių“ koalicija, geriausias premjeras būčiau aš

Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas sekmadienio vakarą pareiškė, kad po Seimo rinkimų valdančiąją koaliciją turėtų sudaryti „darbiečiai“, socialdemokratai bei partija „Tvarka ir teisingumas“.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rinkėjų apklausos rezultatai parodė, kad Darbo partija surinko daugiausia balsų. Antroje vietoje likusių socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius taip pat teigė, kad tokia koalicija būtų reali. Jis užsiminė, jog dėl prezidentės pozicijos premjero postas gali atitekti socialdemokratams.

„Lyderio aiškaus nėra. Yra galimybė ir tikimybė, kad bus mažiausiai iš trijų partijų sudaryta dauguma. Prognozuoju, kad greičiausiai tai bus socialdemokratai, Darbo partija ir tvarkiečiai“, – BNS sakė V.Uspaskichas, komentuodamas rinkėjų apklausos rezultatus.

Paklaustas, ar Darbo partija pretenduos užimti ministro pirmininko postą, V.Uspaskichas teigė, kad prieš tai dar reikia sulaukti galutinių rezultatų, taip pat ir antrojo turo, kuriame socialdemokratai gali sustiprinti savo pozicijas. „Apie premjerą dar anksti kalbėti, sulauksime antro turo, antrame ture socdemai dažniausiai neblogai pasirodo“, – kalbėjo V.Uspaskichas.

Žurnalistams Darbo partijos būstinėje jis sekmadienio vakarą sakė, kad save laikytų geriausiu kandidatu į premjerus.

„Aš būčiau geriausias premjeras, bet priklausys nuo prezidentės“, – sakė jis.

„Yra Konstitucija – jeigu ji (prezidentė – BNS) elgsis pagal Konstituciją, aš irgi turiu elgtis pagal Konstituciją. Mes gi normalūs, civilizuoti žmonės“, – paklaustas, ar nusileistų prezidentei, jei ji jo nenorėtų matyti premjero poste, sakė V.Uspaskichas.

Jis teigė, kad europarlamentaro mandato atsisakytų ne tik dėl premjero pareigų, bet ir dėl ministro portfelio, jei Vyriausybės programoje atsispindėtų didelė dalis Darbo partijos programos. V.Uspaskichas sakė esantis „pakankamai diversifikuoto mąstymo žmogus“, tačiau teigė, kad nesiimtų vadovauti Kultūros, Švietimo ir mokslo, Užsienio reikalų, Krašto apsaugos, Sveikatos apsaugos ministerijoms.

„Tiesiog aš ten visiškai nieko nesuprantu, turi dirbti specialistai“, – kalbėjo V.Uspaskichas.

Darbo partijos vadovas teigė, kad pirmiausia dėl koalicijos bus deramasi su socialdemokratais. Kada jos bus pradėtos, jis negalėjo pasakyti.

„Susiskambinsime, dar nesame susiskambinę, aš tik atvažiavau iš Kėdainių, tik iš pirties – švarus visapusiškai“, – gyrėsi V.Uspaskichas.

„Darbiečių“ vedlys skeptiškai įvertino koalicijos su konservatoriais galimybę.

„Pagal jų programą matosi, kad nelabai išeis, nes jie savo programoje pasakė, kad jie nekurs generuojančios ekonomikos, galbūt dar didins mokesčius. Tai bus merdinti ekonomika. Jie eina lengviausiu keliu šiek tiek mažiau išlaidauti, laukti, kol pagerės situacija“, – apie bendradarbiavimą su konservatoriais sakė V.Uspaskichas.

„Mūsų programa kitokia, mes norime kurti generuojančią ekonomiką, patys kurti, patys daryti, gaminti, tam reikia sukurti sąlygas“, – dėstė jis.

Naujienų agentūros BNS ir bendrovės RAIT vykdytoje balsavusių rinkėjų apklausoje Darbo partija surinko 19,8 proc. balsų. Antri likę socialdemokratai sulaukė 17,8 proc. rinkėjų paramos, trečioje vietoje liko Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai su 16,7 proc. balsų.

Socialdemokratų vadovas A.Butkevičius taip pat sakė, kad valdančiosios koalicijos branduolys galėtų būti socialdemokratai, „darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“. Politikas sakė, kad dėl tikėtinos prezidentės pozicijos premjero postą gali gauti jo vadovaujama partija: „Didesnė tikimybė būtų, kad mūsų partijai būtų atiduotas“.

A.Butkevičius taip pat tiesiai neatsakė, ar pats sieks premjero posto, teigdamas, kad tai priklausys nuo šalies vadovės pozicijos.

„Manau, dar priklausytų nuo prezidentės pozicijos“, – sakė A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius