Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Politinio turgaus Šilutėje baudžiamąją bylą strigdo vienos kaltinamųjų girtumas

Tikėjosi pasipelnyti iš dviejų partijų, o sėdo į kaltinamųjų suolą. Norėjo pasitarnauti dviems nuo valdžios ir galios svaigulio apdujusiems ponams, o išėjo šnipštas.
Šilutės r.apylinkės teismo teisėjas R.Povilaitis
Šilutės rajono apylinkės teismo teisėjas R.Povilaitis negalėjo pradėti baudžiamosios bylos nagrinėjimo, nes viena kaltinamųjų į posėdį atėjo girta. / Aldonos Aleksėjūnienės nuotr.
Temos: 2 Turgus Šilutė

Taip galima apibūdinti šilutiškių  48-erių Algimanto Vidučio ir 46-erių Nijolės Žikienės pastangas   supirkinėti rinkėjų balsus Šilutės-Pagėgių rinkiminėje apygardoje Nr.32.

Rinkimuose į Seimą A.Vidutis ir N.Žikienė , vykstant išankstiniam balsavimui, spalio 10-ąją,  buvo demaskuoti, kai po  15 litų  žadėjo keturiems piliečiams už tai, kad jie balsuotų už Darbo partijos kandidatų sąrašą, o jame  pirmumo balsą skirtų 'darbietei“ Lijanai Jagintavičienei.

Už minėtą atlygį atiduoti balsą rinkėjai buvo raginami ir vienmandatininko „tvarkiečio“ Kęsto Komskio naudai. Beje, po pirmo turo  suskaičiavus balsus, jo surinktų buvo daugiausia.

„Vidučio ir Žikienės veiksmai, dėl kurių jie dabar teisiami, skaudžiausiai smogė man. Dėl to aš per rinkimus  garantuotai praradau per tūkstantį ar daugiau balsų ir nepatekau į Seimą“, – žurnalistei šiandien kalbėjo Darbo partijos Šilutės skyriaus lyderis, kandidatas į Seimą vienmandatėje apygardoje Saulius Stankevičius. Jis neigė, jog organizavo ir finansavo šį balsų pirkimo vajų.

Šilutės policija surinko įrodymus, kaip politiniai pirkliai A.Vidutis ir N.Žikienė rinkėjams parodė atspausdintose balsavimo biuletenių kopijose, kaip ir už ką  reikia balsuoti. Rinkėjai, sutikę balsuoti už pinigus, buvo nuvežti automobiliu į balsavimo vietą – Šilutės rajono savivaldybę, tačiau žadėtų pinigų po balsavimo negavo. Tam sutrukdė tik netikėtai atsiskaitymo vietoje pasirodę Šilutės policijos  komisariato pareigūnai.

A.Vidučiui ir N.Žikienei, surinkus nusikalstamos veikos įrodymus ir apklausus liudininkus, tą pačią dieną buvo pateikti įtarimai veikus bendrininkų grupe.

Įstatymas numato, kad tas, kas naudodamas psichinę prievartą arba papirkdamas, arba apgaulės būdu trukdė asmeniui realizuoti savo teisę rinkti, būti išrinktam arba dalyvauti referendume, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Per 8 dienas Klaipėdos apygardos prokuratūra kartu su policijos pareigūnais baigė ikiteisminį tyrimą dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise (pagal LR BK 172 str.).

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorui surašius pareiškimą dėl bylos nagrinėjimo pagreitinto proceso tvarka,  bylą penktadienį ketino pradėti nagrinėti Šilutės apylinkės teismo teisėjas Robertas Povilaitis.

Bet to padaryti jis negalėjo, nes į posėdį viena iš kaltinamųjų – N.Žikienė – atvyko girta. Teisėjas iškvietė policiją,  kuri moteriai nustatė 1,8 promilės girtumą. Byla buvo grąžinta prokuratūrai.

Po pirmojo rinkimų turo  krašte  iš viso buvo gauta 18 pranešimų apie galimus rinkimų pažeidimus Tauragės, Šilalės ir Šilutės rajonuose, pradėti trys ikiteisminiai tyrimai, visi- Šilutės rajone.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius