Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 07

Virginija Baltraitienė: „Negalima atmesti galimybės, kad Darbo partijos byla baigsis partijos likvidavimu“

Negalima atmesti galimybės, kad Darbo partijos juodosios buhalterijos byla baigsis šios politinės jėgos likvidavimu, teigia šios partijos atstovė šiuo metu Seime einanti vicepirmininkės pareigas Virginija Baltraitienė.
Virginija Baltraitienė
Virginija Baltraitienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Tai yra turbūt pats juodžiausias variantas, ir manau, kad kai kas to labai nori ir to siekia. Tai neatmestina galimybė“, – trečiadienį Žinių radijui sakė V.Baltraitienė, paklausta, ar Darbo partijos teismo procesas gali baigtis jos likvidavimu.

Į klausimą, kas to siekia V.Baltraitienė atsakė: „Nenorėčiau įvardyti“.

„Yra turbūt ir tam tikros politinės jėgos, kurioms mes trukdome kaip Darbo partija. Yra galbūt kažkieno ir asmeniniai požiūriai“, – svarstė „darbietė“.

Ji pridūrė nesuprantanti, kodėl „pusę liudytojų apklausus keičiami kaltinimai“.

„Demokratinėje valstybėje tai visiškai netikėtas posūkis. Nesu susidūrusi Lietuvoje, kad taip įvyktų – per vieną dieną pakeičiami kaltinimai, kitą dieną nutraukiama liudytojų apklausa. Galiu daryti tik tokią išvadą, kad kažkodėl tai (byla – BNS) yra forsuojama. Galėtume atskirti rinkimus nuo šito, bet kai taip forsuojama, tai nori-nenori darosi išvada, kad tai daroma specialiai“, – dėstė V.Baltraitienė.

Spalio pabaigoje, prieš antrąjį Seimo rinkimų turą, prokurorai netikėtai perkvalifikavo kaltinimus kaltinamiesiems Darbo partijos byloje.

Generalinė prokuratūra vadinamojoje juodosios buhalterijos byloje Darbo partijai, jos lyderiui Viktorui Uspaskichui, Seimo nariui Vytautui Gapšiui, kandidatei į Seimo nares Vitalijai Vonžutaitei ir buvusiai partijos finansininkei Marinai Liutkevičienei pateikė kaltinimus dėl sukčiavimo.

Anksčiau Darbo partija ir keturi su ja siejami asmenys kaltinti neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu valstybės institucijoms, siekiant išvengti mokesčių ir apgaulingu pareiškimu apie juridinio asmens veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius