-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Butkevičius, Viktoras Uspaskichas ir Rolandas Paksas tarėsi dėl koalicijų savivaldybėse

Didžiųjų Seimo opozicinių partijų lyderiai antradienį Vilniuje tarėsi dėl galimų valdančiųjų koalicijų didžiuosiuose Lietuvos miestuose.
Darbo partijos rinkimų štabas
Viktoras Uspaskichas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius, partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas bei Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas antradienį buvo susitikę Darbo partijos būstinėje Vilniuje.

„Derinome pozicijas formuojant daugumas skyriuose“, – BNS sakė A.Butkevičius, paklaustas apie susitikimo „darbiečių“ būstinėje tikslą.

Anot socialdemokrato, daugiausia kalbėta apie galimas valdančiąsias koalicijas didžiuosiuose miestuose – Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje.

„Trys didžiausios opozicinės partijos bendradarbiaujame Seime, todėl manome, kad reikia tartis ir dėl bendradarbiavimo savivaldybėse“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Anot jo, kol kas tik pasikeista informacija, jokių sprendimų nėra. Be to, besikalbant paaiškėjo, kad trūksta informacijos apie padėtį konkrečiose savivaldybėse, nežinoma partijų skyrių narių nuomonė.

„Sutarėme susitikti, kai susirinksime informaciją iš skyrių“, – teigė socialdemokratas.

Anot V.Uspaskicho, gavus skyrių pageidavimus ir požiūrius dėl būsimų galimų valdančiųjų koalicijų, surinkus jų norus, bus bandoma padaryti bendrą strategiją dėl opozicinių partijų bendradarbiavimo savivaldoje.

„Šiandien supratome, kad be informacijos iš skyrių negalime žengti į priekį“, – BNS tvirtino „darbiečių“ vadovas.

„Tvarkiečių“ vadovas R.Paksas BNS sakė, kad per susitikimą aptarti savivaldos rinkimų rezultatai ir galimybė toliau bendradarbiauti.

Trijų partijų vadovai sutarė susitikti dar kartą.

Pirminiais duomenimis, per savivaldos rinkimus sekmadienį daugiausia – 328 – mandatus savivaldybių tarybose gavo Lietuvos socialdemokratų partija. Antroje vietoje liko Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 249 mandatais, trečioje – Darbo partija su 165 mandatais, ketvirtoje – partija „Tvarka ir teisingumas“ su 155, penktoje – Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga su 147 mandatais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius