Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje valdžią išlaiko liberalai – prasideda postų dalybos

Klaipėdoje savivaldos rinkimuose daugiausiai balsų susišlavus Liberalų sąjūdžiui, vedamam Eugenijaus Gentvilo, jau imta kalbėti, kaip po rinkimų atrodys uostamiesčio valdžia.
Klaipėdos meras šventėje prekiavo miesto simbolika.
Dešimt metų Klaipėdai vadovavęs R.Taraškevičius - ir po šių rinkimų gali likti poste. / A.Kripaitės nuotr.

Liberalų sąjūdžio vedlys Eugenijus Gentvilas ir rinkimų dieną dar kartą pakartojo, jog mero posto nesieks. Oficialus šios partijos kandidatas į mero postą – šiuo metu Seime dirbantis Vytautas Grubliauskas.

„Nebėra didelės paslapties – buvome susėdę su Liberalų ir centro sąjungos nariais. Apsitarėme dirbti kartu ir nebedaryti tų klaidų, kurios buvo iki šiol. Kas buvo kaltas dėl praeities nesutarimų – tai čia kiekvienas kalvis Ignotas turi savo teisybę. Manau, kad šį kartą sugebėsime suformuoti garbingą koaliciją, kuri ir toliau remsis tomis tradicijomis, kurios Klaipėdoje tęsiasi nuo 1997–ųjų“, – teigė E.Gentvilas.

Jis pats kategoriškai pabrėžė nesieksiąs mero posto ir nelips į tuos pačius vandenis. „Mero pozicijos pagal įstatymus yra sumenkusios, net savivaldybės administracijos direktoriui yra tekę santykinai daugiau funkcijų“, – pabrėžė politikas.  

Išankstinė draugystė – su rusakalbiais

Dėl galimybės bendradarbiauti sudarant koaliciją diskutuojama ir su politine partija „Rusų aljansas“, kuri jau kelintus rinkimus stabiliai užsitikrina vis po 3 vietas.

Partnerystę patvirtina ir tai, kad sekmadienio vakarą „Rusų aljanso“ politikai rinkimų rezultatų laukė kartu su Liberalų ir centro sąjungos nariais toje pačioje kavinėje. Pirminiais duomenimis, rusakalbius vienijanti partija, šioje kadencijoje turėjusi savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo postą, surinko 8,6 proc. balsų.

Anot Rimanto Taraškevičiaus, dvi kadencijas išsilaikiusio mero poste, politinės vestuvės gali būti pačios įvairiausios. „Patys matom – sutuoktuvės gali būti visokios. Atmesti įvairius derybų variantus – negalima“, – teigė uostamiesčio liberalcentristų vadovas.

Savo partijos viduje liberalcentristai pabandė numatyti, kaip bus pasidalytos tarybos narių vietos naujoje kadencijoje. Dauguma iš anksto bandė sau prognozuoti bent 6 vietas taryboje, lygiai tiek numatė ir Liberalų sąjūdžiui bei partijai „Tvarka ir teisingumas“. Tėvynės Sąjungai prognozuotos 5 vietos, Darbo partijai – 2, socialdemokratams – 3, tiek pat ir „Rusų aljansui“.

„Kiek mes tikimės balsų? Aš vis sakau prieš kiekvienus rinkimus, kad jei visos partijos gautų tiek balsų, kiek tikisi – tuomet savivaldybėje reikėtų statyti priestatą“, – neslėpė R.Taraškevičius.  Jo vadovaujami liberalcentristai pirminiais duomenimis surinko apie 12,9 proc. balsų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius