Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkimus Kaune laimėję konservatoriai stumiami iš valdžios, meru ketina tapti verslininkas Visvaldas Matijošaitis (atnaujinta 20.50 val.)

Kaune politinėje padangėje – netikėtas posūkis. Rinkimuose sėkmingai pasirodžiusio visuomeninio judėjimo „Vieningas Kaunas“ įkūrėjas Visvaldas Matijošaitis, subūręs iki šiol opozicijoje dirbusias politines jėgas, ketina perimti valdžią iš Kauną valdančių konservatorių.
Savivaldos rinkimai
Savivaldos rinkimai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie ketinimus tęsti pradėtus darbus kalbėję Andriaus Kupčinsko vadovaujami konservatoriai gali likti prie suskilusios geldos. Antradienį vakare verslininko V.Matijošaičio vadovaujamas „Vieningas Kaunas“ paskelbė sudaręs koaliciją su Lietuvos socialdemokratų partija, Liberalų ir centro sąjunga, „Tvarka ir teisingumu“ bei Darbo partija.

Preliminariais duomenimis, šios politinės jėgos naujojoje miesto taryboje iš viso turės 22 mandatus. Primename, jog Kauno taryboje iš viso yra 41 vieta.

Naujosios koalicijos partneriai sutarė, jog Kauno miesto mero postas atiteks koalicijos „Vieningas Kaunas“ lyderiui V.Matijošaičiui, o Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus postą užims partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas.

Papildyta 20.50 val. Skelbiama, jog trys vicemerų postai bei tiek pat administracijos direktoriaus pavaduotojų kėdžių atiteks Darbo, Socialdemokratų bei „Tvarkos ir teisingumo“ partijoms.

Praėjusį sekmadienį vykusiuose rinkimuose „Vieningas Kaunas“ iškovojo 5 mandatus, socialdemokratai – 6, „Tvarka ir teisingumas“ bei Darbo partija – po 4, o Liberalų ir centro sąjunga įgijo teisę į tarybą deleguoti 3 savo narius.

Tuo tarpu rinkimus Kaune laimėję konservatoriai iškovojo 12 vietų taryboje, o kartu su jais šiuo metu miestą valdančią „Sėkmės koaliciją“ sudarantys Stanislovo Buškevičiaus vadovaujama „Jaunoji Lietuva“ bei Rimanto Mikaičio vadovaujamas Liberalų sąjūdis – atitinkamai 4 ir 3 mandatus.

Kauno konservatorių lyderis A.Kupčinskas, sužinojęs apie iki šiol opozicijoje veikusių partijų bei į tarybą pirmą kartą patekusio „Vieningo Kauno“ susitarimą, naująją sąjungą pavadino oligarchine koalicija.

„Mums keistoka, kai lipdosi naktinė koalicija, kuri vengia atvirų ir tiesių derybų. Jie bando eiti prieš rinkėjų valią, sveiką protą ir politologinę logiką. Pirmiausia formuoti koaliciją turėtų gavę didžiausią pasitikėjimą, – kalbėjo politikas. – Į visa tai mes žiūrime labai ramiai ir blaiviai. Manome, kad dar ne viskas prarasta. Ten veikia verslo interesai ir kitokios jėgos. Kaip sako, toks tokį traukia. Bandoma bet kokia kaina suorganizuoti labai trapią ir nepatvarią koaliciją“.

Judėjimo „Vieningas Kaunas“ lyderis V.Matijošaitis, kalbėdamas apie naujosios koalicijos patvarumą, patikino manantis, jog ji bus nepajudinama.

„Kai Kęstutis Kemzūra Pasaulio čempionate vedė krepšininkus, jis rodė ištraukas iš filmo, kuriame 300 spartiečių stojo prieš šimtatūkstantinę armiją. Tvirta ar netvirta koalicija – viskas yra reliatyvu. Ir priklauso nuo to, iš kur žiūri. Jei manyčiau, kad koalicija netvirta, o prie stalo prisėdę vyrai ir moterys nesilaikys savo žodžio, matomai nebūčiau ten. Iš tiesų, manau, ši koalicija bus tvirta ir nepajudinama“, – teigė verslininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius