Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VRK apskųstas savo titulu rinkėjus viliojantis Mažeikių meras

Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) apskųstas Mažeikių meras Vilhelmas Džiugelis, į savivaldos rinkimus vedantis nepriklausomų kandidatų būrį ir sąrašo pavadinime nurodęs savo pareigas, rašo "Lietuvos žinios".
VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas
VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Merą rinkimų prievaizdams apskundė save į šios savivaldybės tarybą išsikėlusi kandidatė Daiva Šideikienė. Jai užkliuvo Mažeikių vadovo suburtų nepriklausomų kandidatų sąrašo pavadinimas – „Mero Vilhelmo Džiugelio jungtinė lyderių koalicija“.

„Tokiam pavadinimui neprieštaravo nė vienas esantysis sąraše. Priešingai, visi palaikė šią idėją“, – dienraščiui trečiadienį aiškino Mažeikių meras V.Džiugelis, besididžiuojantis, kad jam pavyko pritraukti 20 žinomų rajono politikų, verslo ir kultūros veikėjų į rinkimų koaliciją. „Juk nieko nemeluoju, nes vykstant rinkimams tebebūsiu meras“, – pridūrė jis.

Skundą VRK pateikusi D.Šideikienė neabejoja, kad parinkęs sąrašui minėtą pavadinimą V.Džiugelis pasinaudojo savo tarnybine padėtimi, nes įterpė šiuo metu einamas pareigas. Kandidatė rinkimų prievaizdams pabrėžė mananti, jog tai – šiurkštus įstatymo pažeidimas. „Galbūt ir kiti kandidatai norėtų prieš savo vardą ar pavardę “prisegti„ titulą, bet tai daryti draudžia įstatymas. Meras yra pareigybė, o ne privilegija“, – įsitikinusi mažeikiškė.

Ji stebėjosi, kodėl V.Džiugelio suburtos koalicijos pavadinimas neužkliuvo Mažeikių rinkimų apygardos komisijai. Mat pareigų įvardijimas esą gali būti interpretuojamas kaip rinkėjų papirkinėjimas.

Į Mažeikių rajono tarybą kandidatuoja trylikos partijų nariai, daugiau nei 80 į tris save išsikėlusiųjų kandidatų sąrašus susijungusių asmenų bei trys pavieniai kandidatai.

V.Džiugelis pasakojo, jog jis, vicemeras Rimantas Norkus bei tarybos nariai Paulius Auryla, Regina Kateivienė ir Dalia Jurgaitienė šioje kadencijoje ilgą laiką dirbo kaip Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų ir Krikščionių konservatorių socialinės sąjungos atstovai.

„Tačiau partijų vadovybės mus “nubuksavo„ į žemas vietas rinkimų sąrašuose, todėl sustabdėme savo narystę partijose ir nutarėme kandidatuoti savarankiškai“, – sakė Mažeikių vadovas.

Jis tikino, kad sąrašo pavadinimas bus pakeistas, jei tai padaryti įpareigos VRK.

Šios komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas dienraščiui patvirtino gavęs D.Šideikienės skundą ir jį tirsiantis.

„Gali būti, kad nurodysime iš pavadinimo išbraukti žodį “mero„. Kol kas nieko panašaus nesame nagrinėję, todėl reikės labiau įsigilinti į šią situaciją“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius