Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdemaras Tomaševskis: „Mums pavyksta suvienyti ne tik tautines mažumas, bet ir pritraukti lietuvių"

Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija „Valdemaro Tomaševskio blokas“ rinkimuose į Europos Parlamentą (EP) surinko 92 074 rinkėjų balsus (8,06 proc.) Tai koalicijai užtikrino vieną mandatą į EP – į Briuselį keliaus Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.
Valdemaras Tomaševskis
Valdemaras Tomaševskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Skaičiai įspūdingi: palyginti su Seimo rinkimais, rinkėjų skaičių padidinome trečdaliu. Pirmą vietą laimėjome apie 200 apylinkių – 10 proc. visų šalies apylinkių. Iš jų 70 apylinkių Vilniaus mieste“, – džiaugėsi V.Tomaševskis.

Jis atkreipė dėmesį, kad iš koalicijos partnerių tik aljanso koalicija ir partija „Tvarka ir teisingumas” padidino savo elektoratą.

Jei už savo gimtosios kalbos vartojimą Boleslavas Daškevičius gauna 14 tūkst. eurų baudą, tai būtina apie tai kalbėti, nes tokios diskriminacijos nėra nė vienoje ES šalyje.

Aljanso koalicijos biudžetas šiemet sudaro 1,7 mln. litų. Iš jų apie 400 tūkst. litų buvo išleista Prezidento rinkimams ir antra tiek EP rinkimų kampanijai.

V.Tomaševskis užtikrino EP ir toliau ginsiąs tautinių mažumų interesus.

„Tam ir yra parlamentas, kad viešai skelbtum savo nuomonę. Europarlamentaras turi ne tik teisę, bet ir pareigą kelti problemas ir klausimus, kurie yra aktualūs. Jei už savo gimtosios kalbos vartojimą Boleslavas Daškevičius gauna 14 tūkst. eurų baudą, tai būtina apie tai kalbėti, nes tokios diskriminacijos nėra nė vienoje ES šalyje. Jei bus panašių atvejų, reaguosime – tai mūsų prerogatyva. Parlamentaro pareiga ginti visus piliečius nuo diskriminacijos. Aš tai darau ir darysiu“, – garantavo V.Tomaševskis.

Jis atkreipė dėmesį, kad Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijai „Valdemaro Tomaševskio blokas“ rinkimuose pavyksta suvienyti ne tik tautines mažumas, bet ir lietuvių tautybės žmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius