-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Algirdo Butkevičiaus darbuotojai net rinkimų rytą jį privertė „persigalvoti“ – balsuoti atėjo į kitą rinkimų apylinkę, nei skelbta iš anksto

Valdančiosios Socialdemokratų partijos vadovas premjeras Algirdas Butkevičius prezidento rinkimuose prognozuoja antrąjį turą, tuo pačiu tikisi, kad sekmadienį balsuos apie pusė visų rinkėjų. Tiesa, premjero balsavimo nepavyko įamžinti daugumai žurnalistų – jis balsavo kitoje apylinkėje, nei buvo skelbiama iš anksto.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Penktadienį premjero spaudos tarnyba skelbė, kad A.Butkevičius sekmadienio rytą 9.30 val. balsuos Vingio rinkimų apylinkėje (Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazija, S.Konarskio g. 34), tačiau čia jo laukęs gausus būrys žurnalistų taip nieko ir nesulaukė. Tai įvyko dėl A.Butkevičiaus darbuotojų klaidos. Nustebusi buvo ir rinkimų apylinkės vadovė, nes A.Butkevičiaus jos turimuose sąrašuose nebuvo.

Vis dėlto ministrui pirmininkui pilietinę pareigą pavyko atlikti, o po balsavimo jis teigė tikįs, kad antras turas bus.

„Ateis, mano manymu, apie 50 procentų – nuo 48 iki 52 procentų. Čia yra tokia mano prognozė. Tikiuosi, kad žmonės balsuos pagal savo sąžinę. Tikiuosi, kad tie, kurie eina į rinkimus ir balsuoja, yra apsisprendę“, – sakė A.Butkevičius.

Manau, kad antras turas bus. Ateis, mano manymu, apie 50 procentų – nuo 48 iki 52 procentų. Čia yra tokia mano prognozė, – sakė A.Butkevičius. 

Anot premjero, rinkiminės kampanijos pabaigoje debatai buvo įdomūs.

„Manau, kad kandidatai buvo stipriai pasiruošę, jei vertintume paskutinius debatus, kuriuos organizavo Lietuvos radijas ir televizija“, – sakė jis.

A.Butkevičius pastebėjo, jog esama per daug suvaržymų kandidatams susitikinėjant su rinkėjais.

„Šiek tiek gal yra per daug suvaržymų, kai žmonės susitikinėja su kandidatais atskiruose miestuose, miesteliuose. Daugiausia žiūrima, ar kažkas nepadarė pažeidimų. Manau, reikėtų pergalvoti dėl leidimų organizuoti rinkimines kampanijas, gal daugiau įtraukiant jaunimą. Aš susidariau tokią nuomonę, kad jaunimas turi mažai informacijos, ypač apie Europos Parlamento rinkimus“, – sakė Vyriausybės vadovas

Lietuvoje sekmadienį vyksta prezidento rinkimai. 2,5 mln. rinkėjų gali rinktis iš septynių kandidatų į šalies vadovo postą.

Balsavimas apylinkėse prasidėjo 7 valandą ir truks iki 20 valandos. Nuo šeštadienio nakties iki balsavimo pabaigos draudžiama agitacija, išskyrus nuolatinę vaizdinę agitaciją, iškabintą iki prasidedant draudimui.

Jeigu pirmą kartą balsuojant prezidento rinkimuose nė vienas kandidatas nesurinks reikiamos balsų daugumos, po dviejų savaičių gegužės 25 dieną kartu su Europos Parlamento rinkimais vyks antrasis turas.

Antrajame ture rungiasi du daugiausia balsų pirmą kartą balsuojant surinkę kandidatai. Per pakartotinį balsavimą išrinktu laikomas kandidatas, surinkęs daugiau balsų.

Rinkimuose varžosi septyni kandidatai: socialdemokratas europarlamentaras Zigmantas Balčytis, antros kadencijos siekianti šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, Darbo partijos atstovas parlamentaras Artūras Paulauskas, parlamentaras Naglis Puteikis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Ignalinos meras Bronis Ropė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius