Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržiečius balsuoti iš anksto skatino palanki orų prognozė savaitgaliui

Gegužės 21–22 d. Biržų rajono savivaldybės administracijos pastate vyko išankstinis balsavimas Lietuvos prezidento rinkimų antrame ture ir Europos parlamento rinkimuose. Kaip ir daugelyje šalies miestų, taip ir šiaurės Lietuvoje rinkėjai buvo aktyvūs.
Išankstinis balsavimas Biržuose
Išankstinis balsavimas Biržuose / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Trečiadienį savo balsus atidavė daugiau kaip 200 rinkėjų. Dar iki vienuoliktos valandos čia balsavo per 70 žmonių. Ketvirtadienį nuo 8 iki 13 val. iš anksto balsavo daugiau kaip pusantro šimto biržiečių. Balsavimas abi dienas vyko iki 20 valandos.

„Žmonės balsuoja gana gausiai. Daug kas kalba apie tai, kad nori laisvo savaitgalio, kuris numatomas saulėtas, todėl savo balsą atiduoda iš anksto. Kol kas viskas vyko be jokių trukdžių. Neturėjome nė vieno incidento ar kitokių nesklandumų“, – trečiadienį 15min.lt žurnalistui tvirtino Biržų rajono savivaldybėje įsikūrusios rinkimų komisijos darbuotojos.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Išankstinis balsavimas Biržuose
Tomo Markelevičiaus nuotr./Išankstinis balsavimas Biržuose

Ketvirtadienį buvo tęsiamas ir balsavimas specialiuose paštuose. Balsuoti paštu sudaromos sąlygos rinkėjams, kurie yra sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose, atlieka karo tarnybą, yra laisvės atėmimo įstaigose.

Penktadienį ir šeštadienį vyks balsavimas namuose. Balsuoti namuose gali tam iš anksto užsiregistravę neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi, sukakę 70 metų ir vyresni rinkėjai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Išankstinis balsavimas Biržuose
Tomo Markelevičiaus nuotr./Išankstinis balsavimas Biržuose

Lietuvoje sekmadienį vyks prezidento rinkimų antras turas. Jame varžosi antros kadencijos siekianti prezidentė Dalia Grybauskaitė ir europarlamentaras socialdemokratas Zigmantas Balčytis. Lietuvos rinkėjai taip pat rinks 11 Europos Parlamento narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius