-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunas menininkas „perrengs“ balsavimo kabinas

Drugiais, paukščiais ir ryškiomis spalvomis – taip puošis artėjantys rinkimai. Konkursą, kurio metu šalies dizaineriai kūrė balsavimo kabinų užuolaidas gegužę vyksiantiems Lietuvos Respublikos prezidento ir Europos Parlamento rinkimams, laimėjo jaunas menininkas Edvinas Svirplys. Originaliu jo darbu bus „aprengtos” daugiau nei 40 įvairių Lietuvos rinkimų apylinkių. Už šią užuolaidą balsavo net 3,5 tūkst. piliečių.
Konkurso nugalėtojas Edvinas Svirplys
Konkurso nugalėtojas Edvinas Svirplys

Informacinės pilietiškumo skatinimo kampanijos „Man ne dzin” surengto dizaino konkurso nugalėtojas prisipažino, kad rinkimai jauniems žmonėms atrodo nuobodūs ir nepatrauklūs, todėl norėjosi jiems „įpūsti” daugiau spalvų ir laisvės, padaryti juos madingais.

„Žaismingais ir lengvais užuolaidos motyvais noriu priminti, kokia graži, turtinga ir spalvinga yra Lietuvos gamta. Užuolaidoje pavaizdavau bundantį pavasarį gamtoje ir žmonių širdyse“, – sako iš Radviliškio kilęs 23 metų E.Svirplys.

Apie rinkimus kūrėjas turi tvirtą nuomonę – jie turi būti svarbūs visiems. Pasak jo, tik nuo kiekvieno žmogaus išreikštos valios priklauso Lietuvos, o tuo pačiu ir jaunų žmonių ateitis.

Balsavimo kabinų užuolaidos maketas, nugalėjęs konkurse
Balsavimo kabinų užuolaidos maketas, nugalėjęs konkurse

„Niekam ne paslaptis, kad prieš bet kokius rinkimus vyrauja nemažas chaosas: vykstant debatams politikai duoda banalius ir populistinius pažadus, apie kuriuos, patekę į valdžią, ta pačią minutę pamiršta. Mano nuomone, jaunimui kaip niekam kitam turėtų rūpėti mūsų šalies ateitis ir likimas“, – teigia jaunuolis.

Menininko nuomone, balsuoti reiškia atlikti pareigą valstybei ir tautai – sąžiningai, pagal visas moralines normas ir puoselėjant vertybes. „Pilietiškumas neatsiranda savaime, tai yra įgūdis ir vertybė, kurių turime mokytis visą gyvenimą. O naują Lietuvą kartu su jaunų žmonių pagalba, manau, reikia pradėti kurti čia ir dabar”, – įsitikinęs E. Svirplys.

Originaliausios balsavimų kabinų užuolaidos konkurso dalyviai savo darbuose galėjo naudoti tik Lietuvos Respublikos vėliavos spalvas – geltoną, žalią ir raudoną − bei juodą ir baltą. Iš viso konkurse dalyvavo daugiau nei 15 dizainerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius