-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos žurnalistas Jerzy Haszczynskis: Valdemarui Tomaševskiui rinkimai buvo sėkmingi tik dėl pataikavimo rusams

Vieno didžiausių Lenkijos dienraščių „Rzeczpospolita“ politikos apžvalgininkas Jerzy Haszczynskis neslepia savo nusivylimo Lietuvos prezidento rinkimų pirmojo turo rezultatais. Jo teigimu, Lenkija šiais rinkimais negali būti patenkinta, nes Lietuvą greičiausiai ir toliau valdys nacionalistė, o lenkų tautinės mažumos atstovas tiek balsų gavo tik dėl pataikavimo rusams.
Valdemaras Tomaševskis
Valdemaras Tomaševskis gegužės 9-ąją / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra politikė, kuriai, švelniai tariant, nesiseka bendrauti su jokiu Lenkijos politiku. (…) Eiliniai penkeri jos prezidentavimo metais yra eiliniai prarasti metai santykiuose tarp Lenkijos ir Lietuvos“, – rašo J.Haszczynskis.

 

Tačiau dar aštriau Lenkijos žurnalistas pasisako apie Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) lyderį Valdemarą Tomaševskį. J.Haszczynskis pastebi, kad V.Tomaševskis šituose rinkimuose pasirodė daug geriau nei prieš penkerius metus ir surinko net 8,2 proc. balsų, o tai yra daugiau, nei iš viso Lietuvoje yra lenkų (7 proc.).

„Rinkimų kampanijos metu, o tai irgi bloga naujiena Varšuvai, V.Tomaševskis peržengė padorumo ribą pataikaudamas rusų rinkėjams (6 proc.). Tuo laiku, kai Rusija iš Ukrainos atiminėjo Krymą, jis kritikavo ne V.Putiną, bet sumanymą Maskvai taikyti sankcijas ir įkalbinėjo nepripažinti A.Jaceniuko Vyriausybę. O neseniai vaikščiojo kaip separatistai Rytų Ukrainoje su Georgijaus juostele“, – rašo „Rzeczpospolita“ apžvalgininkas.

Jis V.Tomaševskį apibūdino kaip „vienintelį prorusišką kandidatą šiuose rinkimuose“. „V.Tomaševskio žaidimas dėl rusų balsų nepadės pagerinti Lenkijos ir Lietuvos santykių, kurie yra blogi visų pirma dėl lenkų tautinės mažumos teisių pažeidinėjimo“, – teigia J.Haszczynskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius