-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rinkimų dieną Vilniaus centre rinkėjams bus sunku pasiekti balsavimo vietas

Vilniaus savivaldybė dėl sekmadienį vyksiančio maratono ribos eismą sostinės centre, rinkimų komisijos atstovai teigia, kad tai gali sukurti nepatogumų rinkėjams.
Vinliaus savivaldybėjė
Vinliaus savivaldybėjė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Kaip penktadienį pranešė Vilniaus savivaldybė, dėl sekmadienį vyksiančio tarptautinio pusmaratonio visoje bėgimo trasoje nuo 6 val. ryto bent iki 15 val. Vilniaus senamiestyje bus ribojamas eismas.

Nebus galima patekti į didžiąją dalį Vilniaus centrinių gatvių, nuo Labdarių ir Vilniaus gatvių, Gedimino prospekto iki Užupio pabaigos, pėstiesiems dėl apribojimų taip pat bus sudėtingiau keliauti sostinės centre.

Informuojama, kad apvažiuoti aptvertą renginio zoną bus galima Arsenalo, T.Kosciuškos, Olandų, Drujos, Seinų, Sodų ir Pylimo gatvėmis.

Dėl to sekmadienį vyksiančiuose Europos Parlamento rinkimuose bei antrajame prezidento rinkimų ture kai kurie vilniečiai turės palikti transporto priemones, ieškoti praėjimo į rinkimų apylinkes kitais maršrutais, arba laukti, kol renginys pasibaigs.

Vilniečiai turės palikti transporto priemones, ieškoti praėjimo į rinkimų apylinkes kitais maršrutais, arba laukti, kol renginys pasibaigs.

Kaip BNS sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas, nors savivaldybės apie rinkimų dieną vyksiančius renginius ir neprivalo informuoti, tokia praktika, kai dėl renginių gali kilti problemų patekti į kai kurias rinkimų apylinkes „nėra sveikintina“.

„Tokių dalykų pernelyg entuziastiškai nevertiname. Savivaldybės turbūt galvoja savo galva ir įsitikinusios, kad tai nesukels kažkokios problemos. Bet ar iš tiesų taip bus - klaustukas“, – sakė jis.

Vilniaus miesto rinkimų komisijos pirmininkė Lijana Kairienė BNS tai pat sakė nežinojusi apie savivaldybės duotą leidimą organizuoti šį renginį sekmadienį Vilniaus centre.

L.Kairienė tvirtino, kad tai sukels problemų ne tik rinkėjams, bet ir gali paveikti Vilniaus rinkimų komisijos atstovų darbą.

„Ne, mūsų apie tai niekas neinformavo. Aišku, kad mes neigiamai vertiname. Nes mums į apylinkes taip pat reikės vežti paštą, išankstinio balsavimo biuletenius. Taip, mes tai darysime sekmadienį, bus problemų privažiuoti“, – sakė ji.

Savivaldybės atstovai BNS tvirtino, kad jei vilniečiams bus nepatogu balsuoti savoje, jie tai galės daryti ir kitoje apylinkėje.

„Rinkimų apylinkės yra išdėstytos pagal gyvenamąsias vietas taip, kad gyventojams jas būtų įmanoma pasiekti ir pėsčiomis. Visgi, jeigu vilniečiai matys, kad dėl renginio tam tikras rinkimų apylinkes pasiekti yra nepatogu, norime priminti, kad Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimu šiais metais balsuoti galima kiekvienoje rinkimų apylinkėje“, – BNS sakė Vilniaus savivaldybės viešųjų ryšių skyriaus specialistė Inga Simanonytė.

Jeigu vilniečiai matys, kad dėl renginio tam tikras rinkimų apylinkes pasiekti yra nepatogu, norime priminti, kad Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimu šiais metais balsuoti galima kiekvienoje rinkimų apylinkėje

Anot jos, eismas bus draudžiamas Krivių gatvėje  iki Baltojo skersgatvio, bet, pavyzdžiui, į Filaretų gatvės rinkimų apylinkę galima bus privažiuoti nuo Olandų gatvės pusės.

Savivaldybės atstovė taip pat patikino, kad bent dalis rinkėjų, priklausančių centre esančioms apylinkėms, taip pat galės planuoti keliones automobiliais: nepaisant draudimų eismas vyks įprasta tvarka Trakų, Vilniaus ir Klaipėdos gatvėmis.

Bus galima važiuoti ir Trakų gatve, o poriniais skaičiais pažymėtų namų puse – Vokiečių ir Didžiąja gatvėmis, taip pat laikinai eismas bus leidžiamas Pilies, Barboros Radvilaitės gatvėmis iki Malūnų gatvės.

Savivaldybė taip pat informuoja, kad sekmadienį dėl maratono keisis 10, 13, 31, 33, 34, 74 ir 11 autobusų maršrutai.

Gyventojai, kuriems vis tik bus reikalinga pagalba privažiuoti prie centre esančių pastatų, turės kreiptis Vilniaus savivaldybės tinklalapyje nurodytais telefonais.

Per pirmąjį prezidento rinkimų turą panaši situacija buvo Trakuose – dėl gegužės 11 dieną vykusio dviratininkų maratono buvo apribotas eismas, rinkėjams buvo sudėtinga patekti į rinkimų apylinkes.

Lietuvoje sekmadienį vyksiančiuose prezidento bei EP rinkimuose balsavimas apylinkėse prasidės 7 val. ir truks iki 20 valandos.

Prezidento rinkimų antrajame ture rungiasi antros kadencijos siekianti dabartinė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė ir socialdemokratas europarlamentaras Zigmantas Balčytis. Dėl 11 Lietuvos vietų Europos Parlamente varžosi devynios partijos ir viena dviejų partijų koalicija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius