Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrių Mazuronį įžeidė Rolando Pakso nurodymas neiti balsuoti Prezidento rinkimuose

Pašalintasis prezidentas Rolandas Paksas su Rusijos specialiosiomis tarnybomis siejamam tinklalapiui rubaltic.ru pareiškė, kad šį sekmadienį pirmą kartą per savo politinę karjerą neis balsuoti Prezidento rinkimuose, nes laiko juos nedemokratiškais. Tuo tarpu jo partijos kolega, Seimo narys Andrius Mazuronis socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė pats balsuoti eisiantis ir R.Pakso neklausysiantis.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

R.Paksas siekė dalyvauti šiuose rinkimuose, tačiau nesėkmingai. Teismas nusprendė, kad jis negali dalyvauti rinkimuose tol, kol Seimas nepakeis įstatymų ir neleis jam siekti pareigų, kurias einant reikia prisiekti Lietuvos Respublikai. R.Paksas iš prezidento posto apkaltos būdu buvo pašalintas 2004 m.

Netekęs galimybės kandidatuoti R.Paksas viešai savo šalininkus paragino balsuoti už socialdemokratų kandidatą į prezidentus Zigmantą Balčytį, bet pats balsuoti neis.

„Pirmą kartą per visus nepriklausomos Lietuvos metus aš neisiu balsuoti per rinkimus. Matau, kad jie neteisingi ir nedemokratiški. Daugelis žmonių, mano šalininkų, taip pat neis balsuoti“, – pareiškė R.Paksas.

Atsakas R.Paksui: rinkimai – tai šventė

Toks „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininko pasisakymas nustebino Seimo narį „tvarkietį“ Andrių Mazuronį. Savo „Facebook“ paskyroje jis pareiškė, kad balsuoti tikrai eis.

„Pasikartosiu,bet as balsuoti eisiu ir vaikus vesiuosi, nes rinkimai – tai šventė bet kokiam pilietiškai nusiteikusiam lietuviui... Ir po balsavimo vaikus vesiu pietauti, kad žinotų, jog balsavimas tai yra šventė... Tik, pagal šį straipsnį išeina taip, kad kaip ir nebešalininkas savo partijos pirmininko tampu, pagal jo filosofiją??? Gaila, kad tokie siauri kriterijai bandant įvardinti šalininkus...“, – rašė jis penktadienį vakare.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius