Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Romas Švedas: „Daliai Grybauskaitei antras turas nebūtų pralaimėjimas“

Dabartinės šalies vadovės Dalios Grybauskaitės rinkimų štabo vadovas tikisi, kad prezidentą Lietuva išsirinks jau pirmajame rinkimų ture, tačiau, jei vis dėlto prireiks antrojo turo D.Grybauskaitė to nelaikys pralaimėjimu.
Dalios Grybauskaitės rinkimų štabo vadovas Romas Švedas
Dalios Grybauskaitės rinkimų štabo vadovas Romas Švedas / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

R.Švedas tikino, kad piliečių aktyvumas kol kas džiugina: „Tai yra mums gera žinia, nes mes galvojame, kad aktyvumas bus didesnis nei 50 proc. Be jokios abejonės, tai padidina šansus. Mes manome, kad yra reali galimybė pirmajame ture laimėti“, – žurnalistams sekmadienio vakarą sakė R.Švedas.

Jis atsisakė skaičiais įvardinti, kiek procentų balsų D.Grybauskaitė tikisi surinkti ir paliko „malonumą spėlioti“ politologams.

Mes manome, kad yra reali galimybė pirmajame ture laimėti, – sako R.Švedas.

R.Švedas tikino, kad nepavykus laimėti rinkimų jau pirmajame rinkimų ture D.Grybauskaitė smarkiai nenusivils.

„Tai tikrai nėra pralaimėjimas. Tai yra procesas, į kurį reikia eiti. Mes tame procese dalyvaujame aktyviai“, – sakė jis.

R.Švedas tikino, kad prezidentei visiškai nesvarbu, su kuriuo kandidatu susirungti antrajame ture, jei jo prireiktų.

Kampaniją vadino aktyvia

Nors D.Grybauskaitė per rinkimų kampaniją dalyvavo tik oficialiuose VRK rengtuose debatuose, o į kitų žiniasklaidos priemonių rengiamas konferencijas ir debatus nėjo, R,Švedas sako, kad D.Grybauskaitės rinkimų kampanija buvo aktyvi.

Jis teigė, kad konkurentų agitaciją jis vertina teigiamai, jokių „juodųjų technologijų“ D.Grybauskaitės štabas šiuose rinkimuose neįžvelgė.

„Sakyčiau, kad viskas buvo gerai, o pačios D.Grybauskaitės laikysena buvo labiau darbų, o ne pažadų. Darbų, o ne įvaizdžio“, – sakė jis.

Pinigų pakako

Pati reikalavusi, kad politikai nebūtų remiami verslo, nepriklausoma kandidate pasiskelbusi D.Grybauskaitė rinkimuose turėjo verstis iš mažųjų (po 40 litų) ir tų pačių verslininkų aukų. Išvis ji reklamai išleido beveik 275 tūkst. litų. Tuo tarpu partiniai kandidatai lėšų turėjo kur kas daugiau.

R.Švedas sako, kad surinktų lėšų pakako ir prezidentė nepakeitė savo nuomonės dėl politikų finansavimo modelio, nors pripažįsta, kad tokios pataisos sudarė sunkumų nepriklausomiems kandidatams.

D.Grybauskaitės laikysena buvo labiau darbų, o ne pažadų. Darbų, o ne įvaizdžio, – tikino R.Švedas.

„Mums tai nesutrukdė, nes rėmėjų buvo daug tų, kurie parėmė po 40 litų. (...) Galbūt buvo niuansas dėl deklaravimo, nes kai kurie žmonės norėjo paremti, bet negalėjo to padaryti, nes nebuvo pildę deklaracijų“, – dar pridūrė R.Švedas.

„15min.lt” naujienų svetainė ir LRT televizija nepamiršta savo šūkio „Žinios gyvai“ ir toliau stiprina grįžtamąjį ryšį su savo skaitytojais. Visą rinkimų dieną ir naktį kviečiame specialiame „Twitter“ socialinio tinklo lange rašyti savo pastebėjimus bei reikšti palaikymą kandidatams arba rašant iš savo paskyros pasisakyti pridedant hashtag'ą #Rinkimai. Jūsų pastebėjimus ir nuomonę matys visi 15min.lt skaitytojai.  Šiame lange pasirodys ir mūsų politikos žurnalistų karšti komentarai, naujienos iš kandidatų rinkiminių štabų, pastebėjimai ir kitos įdomybės. „Žinios gyvai“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius