-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tautos balsas Klaipėdos turguje: ko žmonės tikisi iš prezidento ir europarlamentarų

Rinkimų dieną Klaipėdos turgaus prekeiviams – darbų įkarštis. Jie į rinkimų apylinkes patrauks tik turgavietėms ištuštėjus. O iki tol turgininkai išklauso ir kas už ką balsavo, ir ko tikisi, ir kuo nebetiki. Pirkėjai, laukdami eilėse, linkę paatvirauti. Turgaus pardavėjos 15min.lt papasakojo, ką žmonės šneka.
Klaipėdos turgaus prekeiviai
Po balsavimo daug klaipėdiečių patraukė į turgų. / Lauros Sėlenienės nuotr.
Lauros Sėlenienės nuotr./Ingrida
Lauros Sėlenienės nuotr./Daržovių pardavėja Ingrida

Daržovių pardavėja Ingrida: „Dažnas prasitaria, kad balsuoti ėjo tik dėl formalumo, be jokių lūkesčių. Matyt, žmonės jau nebetiki pažadais. Prisikalba politikai, o paskui neištesi. Viskas labai lėtai vyksta. Juk tas prezidentas, ką beišrinktų, turi labai mažai galių. Visi susitarimai vyksta Seime. Kaip ten susitaria, taip ir pasidaro: pasidalina postus, pasodina į juos, kam ką reikia, ir viskas. O ir Europarlamente mūsų žodis paskęsta. Per maža šalis esame, kad kam rūpėtumėm. Ir nesvarbu, kiek ten žmonių išsiųsim“.

Lauros Sėlenienės nuotr./Genovaitė
Lauros Sėlenienės nuotr./Žalumynų pardavėja Genovaitė

Žalumynų pardavėja Genovaitė: „ Niekas čia nepasikeis po tų rinkimų. Mes, pensininkai, tik laukiame, kol pensijas grąžins. Esu 73 metų, o va, dar sėdžiu turguje, žalumynais prekiauju. Kur dingti? Tą patį ir žmonės šneka. Eina į rinkimus, bet didelių pasikeitimų nesitiki. Prasitaria kiti, kad visai nebalsuos. Kaip Dievas duos, taip ir bus, o mes čia maži vabalai, kad kam rūpėtumėm“.

Lauros Sėlenienės nuotr./Bronislava
Lauros Sėlenienės nuotr./ Žalumynų pardavėja Bronislava

Žalumynų pardavėja Bronislava: „Žmonės dejuoja, kad vaikai išvažiavę į užsienį. Neišmano, kaip susigrąžinti juos. Vieni senukai mes belikę. Ir valdžioj ten tokie patys – nebėr jų kam pakeisti. Visas jaunimas išvažiavo. Juk jei čia būtų geriau, ar kas važiuotų? Na, gal tie Europos parlamentarai ką padarys. Tarp jų jaunesnių kandidatų vienas –  kitas yra. Gal jie padės vaikus sugrąžinti į Lietuvą“.

Lauros Sėlenienės nuotr./Daiva
Lauros Sėlenienės nuotr./Daržovių pardavėja Daiva

Daržovių pardavėja Daiva: „Visi tikimės, kad bus geriau, o kaip bus, kas čia žino. Kalba žmonės apie geresnį atlyginimą. Norisi normaliai dirbti ir uždirbti.  O dabar dirbam, dirbam, o sotesnio gyvenimo kaip nėr, taip nėr“.

Lauros Sėlenienės nuotr./Milda
Lauros Sėlenienės nuotr./Medaus padravėja Milda

Medaus pardavėja Milda: „Aišku, tikimės, kad valstybė atsiskaitys su mūsų pensininkais. Žinoma, svarbu, kad pasirūpintų darbo vietomis ir gyvenimo sąlygomis. Visiems bus geriau, kada vaikai turės geresnę ateitį. Dabar mūsų lietuvaičiai yra be ateities. Mano anūkas sunkiai dirba Anglijoje. Mieliau čia dirbtų, bet nėra darbų. Būsimiems europarlamentarams užduotis  – sugrąžinti žmones į Lietuvą. O prezidentas lai taika rūpinasi. Juk mes jį ir renkam tik dėl grožio.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius