Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Landsbergis: privalomas balsavimas būtų aštrus eksperimentas

Europarlamentaras, pirmasis faktinis Lietuvos vadovas po nepriklausomybės atkūrimo Vytautas Landsbergis mažą Lietuvos piliečių aktyvumą rinkimuose aiškina visuomenės nebranda, o privalomų rinkimų idėją sako esant vertą viešo svarstymo – dėl pačios diskusijos šiuo klausimu.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
„Privalomasis balsavimas su baudomis ignoruojantiems demokratinius rinkimus, boikotuojantiems ir tingiai nebalsavusiems būtų aštrus eksperimentas. Tikriausiai Seimas neišdrįstų priimti tokio įstatymo. Bet viešas idėjos svarstymas būtų naudingas, paskatintų mąstyti apie laukiamą piliečių visuomenę. Jos norėtųsi siekti kitokiais būdais“, – interviu savaitraščiui „Veidas“ į klausimą, ar Lietuvoje reikėtų įvesti privalomą balsavimą, atsakė V.Landsbergis.

Per pirmąjį prezidento rinkimų turą balsavo pusė – 52 proc. – balso teisę turinčių Lietuvos piliečių. Antrasis turas vyks šį sekmadienį kartu su Europos Parlamento rinkimais. Tuo tarpu per Europos Parlamento rinkimus 2009 metais savo valią pareiškė tik 20,98 proc. rinkėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius