-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinia iš štormo talžomo lietuvių laivo: „Bijome, kad liksime nebalsavę“

„Jūreivių“ rinkimų apylinkė Klaipėdoje sulaukė žinios iš audros talžomo lietuvių laivo. Įgula baiminasi, kad štormas greit nenurims ir vyrai nespės sudalyvauti išankstiniame balsavime šalies prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose.
Gelbėjimo pratybos „Baltic sarex 14“
Laivas / Morten Brandborg nuotr.

„Ką tik skambino laivo „Venta“ kapitonas ir pranešė, kad  papuolė į audrą. Kur jie tiksliai yra, nebepasiteiravau. Palydovinis ryšys laivams – brangus malonumas. Kapitonas tik greitai išbėrė, kad įgula baiminasi nebespėsianti laive surengti rinkimų ir prabalsuoti iki išankstinio balsavimo pabaigos.

Nuraminau, kad nesijaudintų ir lauktų, kol nuslūgs štormas. Laive yra 23 balsavimo teisę turintys jūrininkai. Svarbu, kad jų balsavimo rezultatai ateitų iki rinkimų dienos. O balsuoti jie gali nors ir šeštadienį“, – pasakojo „Jūreivių“ apylinkės pirmininkas Adomas Usenavičius.

Kad laive būtų organizuojamas balsavimas, jame turi būti bent penki balsavimo teisę turintys asmenys.  Laivas turi plaukioti su Lietuvos vėliava, jo kapitonas – būtinai Lietuvos Respublikos pilietis. 

Kad jūrininkai išankstiniame balsavime dalyvauja su uždegimu, rodo beveik šimtaprocentinis jų aktyvumas ankstesniuose rinkimuose. Dabar rinkėjų sąraše yra 25 laivų įgulos – 490 jūreivių. 370 jau atliko savo pilietinę pareigą.


Tuose laivuose, kur balsavimas  jau įvyko, aktyvumas  stulbinantis – 97 procentai. Aišku, pasitaiko sugadintų biuletenių – ir tuščių, ir subraižytų jūreiviai įmeta, – patirtimi dalinosi A.Usenavičius. – Iki vakaro, manau, bus prabalsavę beveik visi. Laivuose taip jau yra, kad tik vienas kitas nenori balsuoti.“

Kad laive būtų organizuojamas balsavimas, jame turi būti bent penki balsavimo teisę turintys asmenys.  Laivas turi plaukioti su Lietuvos vėliava, jo kapitonas – būtinai Lietuvos Respublikos pilietis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius