Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune vienoje apylinkių dėl sutrikusio interneto nebuvo priimami išvykusių rinkėjų balsai

Sekmadienį prieš prasidedant paskutinei rinkimų valandai kai kurie rinkėjai vienoje apylinkėje negalėjo balsuoti dėl techninių nesklandumų.
Rinkimai Kaune
Rinkimai Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaunietė Roma J., gyvenanti Kovo 11-osios gatvėje, piktinosi, kad išvykusi į Aleksotą pas sūnų negalėjo ten atiduoti savo balso. „Sūnus atspausdino rinkėjo kortelę ir nuėjau į Birutės apylinkę Aleksote. Tačiau ten man pasakė, kad mano Kovo 11-osios apylinkėje nėra nei elektros, nei interneto“, – pasakojo Roma J.

Moteriai apylinkės komisijos atstovės patarė palaukti. „Stojome iš naujo į eilę, praėjo gal 10 min., tačiau ir vėl išgirdome, kad situacija ta pati ir negalime balsuoti. Man pasirodė keista, kad negalima išsiaiškinti telefonu, ar aš ten tikrai nesu balsavusi, juk užtektų pažiūrėti, kad ten nėra mano parašo,. Bet man tik pareiškė apgailestavimą, kad negalėsiu balsuoti“, – stebėjosi moteris.

Ji sakė, kad į apylinkę atvyko 19 val. 30 min. ir suspėti į kitame miesto gale esančią savo apylinkę ji jau neturėjo vilčių.

Kovo 11-osios apylinkės pirmininkė Adolfina Vaičiulynienė 15min.lt sakė, kad 18 val. 55 min. elektra buvo dingusi rozetėse, kur buvo sujungti kompiuteriai. „Juos greitai perjungėme į kitą liniją, bet tada negalėjome atkurti interneto ryšio. Mokyklos specialistas šią problemą pašalino per valandą. Atėję į apylinkę rinkėjai balsavo be sutrikimų. Tik iš dviejų kitų apylinkių du rinkėjai tokios galimybės neturėjo“, – teigė A.Vaičiulynienė.

Kaip teigė Kauno miesto rinkimų komisijos pirmininkė Elena Skirmantienė, dėl techninių nesklandumo Kovo 11-osios apylinkės darbo laikas nebuvo pratęstas.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius