Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrajame merų rinkimų ture rinkėjai buvo mažiau aktyvūs

Lietuvoje keturiasdešimtyje savivaldybių sekmadienį vyko merų rinkimų antrasis turas, kuriame varžosi kandidatai, prieš dvi savaites surinkę daugiausia balsų.
Antrasis rinkimų turas
Rinkimai / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Atnaujinta 20.25 val.  Iki 19 valandos, kai dar buvo likusi valanda iki balsavimo pabaigos, savo valią pareiškė 32,2 proc. rinkėjų. Dar 5,13 proc. rinkėjų dalyvavo išankstiniame balsavime. Prieš dvi savaites bendras aktyvumas pirmajame ture siekė 47,17 procento.

VRK vadovas Zenonas Vaigauskas prognozuoja, kad bendras rinkimų aktyvumas sieks 38-39 procentų.

„Rinkėjų aktyvumas buvo pakankamai aukštas, iš viso, 19 val. 30 min. duomenimis, buvo 33 proc. rinkėjų, įskaitant, kad dar per 5 proc. yra balsavę iš anksto, bendras aktyvumas, mes tikimės, bus 38-39 procentai“, - per spaudos konferenciją sekmadienį sakė Z.Vaigauskas.

Aktyviausiai iki 19 val. rinkėjai balsavo Varėnos rajone (41,46 proc.), Širvintų rajone (41,21 proc.), Tauragės rajone (40,43 proc.), o mažiausiai aktyvūs buvo Klaipėdos rajone (20,48 proc.) ir Šiaulių rajone (22,19 proc.).

Vilniaus rinkėjai per antrąjį turą balsavo pasyviau nei prieš dvi savaites. Iki 19 val. sekmadienį čia balsavo 37,54 proc. rinkėjų, prieš dvi savaites tokiu pačiu metu savo valią buvo pareiškę 45,11 proc. rinkėjų.

Kauno miesto gyventojai sekmadienį truputį aktyviau ėjo balsuoti nei vilniečiai. Iki 19 val. sekmadienį čia balsavo 39,58 proc. rinkėjų, prieš dvi savaites tokiu metu buvo 41,54 proc. balsavusiųjų.

Klaipėdoje sekmadienį iki 19 val. savo valią pareiškė 23,13 proc. rinkėjų, per pirmąjį turą tokiu metu savo valią buvo pareiškę 33,34 proc. uostamiesčio gyventojų.

Atnaujinta 15.06 val.  Rinkėjų aktyvumas sekmadienį antrajame ture renkant merus keturiasdešimtyje savivaldybių kol kas šiek tiek mažesnis, palyginti su pirmuoju turu.

Antrajame merų rinkimų ture iki 14 val. balsavo 20,26 proc. rinkėjų, skelbia Vyriausioji rinkimų komisija. Tuo metu per pirmąjį turą bendras aktyvumas siekė 24,64 proc. rinkėjų.

Antrajame merų rinkimų ture iki 14 val. balsavo 20,26 proc. rinkėjų

Per išankstinį balsavimą šią savaitę savo valią pareiškė dar 5,13 proc. rinkėjų. Prieš dvi savaites pirmajame ture iš anksto buvo balsavę 5,97 proc. rinkėjų.

Vilniaus rinkėjai per antrąjį turą balsavo kiek pasyviau nei prieš dvi savaites. Iki 14 val. sekmadienį čia balsavo 21,12 proc. rinkėjų, prieš dvi savaites tokiu pačiu metu savo valią buvo pareiškę 24,74 proc. rinkėjų.

Tuo metu Kauno miesto gyventojai balsuoja panašiai kaip ir kovo 1-ąją. Iki 14 val. sekmadienį čia balsavo 24,46 proc. rinkėjų, prieš dvi savaites tokiu metu buvo 24,72 procento.

Klaipėdoje sekmadienį iki 14 val. savo valią pareiškė 14,67 proc. rinkėjų, per pirmąjį turą tokiu metu savo valią buvo pareiškę 20,94 proc. uostamiesčio gyventojų.

Atnaujinta 11.41 val. „Tai yra nemažas aktyvumas, palyginti su ankstesniais rinkimais, panašus kaip ir pirmajame ture, tik pirmajame buvo šiek tiek didesnis, 0,4 procentinio punkto“, – per spaudos konferenciją sekmadienį sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos vadovas Zenonas Vaigauskas.

Tai yra nemažas aktyvumas, palyginti su ankstesniais rinkimais

„Aktyviausi šiuo metu pas mus yra Akmenės rajono rinkėjai – 9,61 proc., Širvintų – 8,3 proc., Varėnos – 8 proc., pasyviausi rinkėjai didmiesčiuose, kaip ir iki šiol buvo, pats pasyviausias – Klaipėdos rajonas, kur balsavo 2,5 proc. rinkėjų, Klaipėdos miestas – 3 procentai“, – aktyvumo duomenis pristatė VRK vadovas.

Atnaujinta 11.17 val. Rinkėjų aktyvumas sekmadienį antrajame ture renkant merus keturiasdešimtyje savivaldybių – nedaug mažesnis nei per pirmąjį turą.

Antrajame merų rinkimų ture iki 10 val. balsavo 5 proc. rinkėjų, tuo metu per pirmąjį turą bendras aktyvumas siekė 5,32 proc. rinkėjų.

Per tris išankstinio balsavimo dienas šią savaitę savo valią pareiškė dar 4,11 proc. rinkėjų, Kol kas nepaskelbta, kiek žmonių šeštadienį balsavo namie.

Vilniaus rinkėjai antrajame ture balsavo panašiai aktyviai kaip ir prieš dvi savaites

Vilniaus rinkėjai antrajame ture balsavo panašiai aktyviai kaip ir prieš dvi savaites. Iki 10 val. čia balsavo 4,52 proc. rinkėjų, prieš dvi savaites tokiu pačiu metu savo valią buvo pareiškę 4,82 proc. rinkėjų.

Tuo metu Kauno miesto gyventojai rinkimuose buvo aktyvesni – iki 10 val. sekmadienį čia balsavo 5,43 proc. rinkėjų, prieš dvi savaites tokiu metu buvo 4,44 procento.

Klaipėdoje sekmadienį iki 10 val. savo valią pareiškė 3,08 proc. rinkėjų, per pirmąjį turą tokiu metu savo valią buvo pareiškę 3,47 proc. uostamiesčio gyventojų.

Atnaujinta 11.11 val. Vyriausioji rinkimų komisija skelbia, kad iki 10 valandos balsavo 5 proc. rinkėjų.

Aktyviausi – Akmenės rajono rinkėjai, čia balsavo jau 9,61 proc. balso teisę turinčių gyventojų. 

Atnaujinta 08.58 val. „Visos apylinkės jau dirba, žmonės gana aktyviai eina balsuoti“, – BNS sakė Vilniaus miesto savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Eugenija Ibianskienė.

Anot jos, keletas dienas supainiojusių rinkėjų į savivaldybę buvo atėję balsuoti šeštadienį. Šeštadienį Lietuvoje vyko tik balsavimas namuose.

E.Ibianskienė vylėsi, kad sekmadienį pasibaigus balsavimui balsus suskaičiuoti pavyks per porą valandų.

Sklandžiai rinkimų apylinkės atidarytos ir Kaune, teigė šio miesto savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Elena Skirmantienė. Ji tvirtino, kad pirmieji rezultatai jau gali būti žinomi iki 22 valandos.

Visą darbą tikimės baigti iki vidurnakčio

„Visą darbą tikimės baigti iki vidurnakčio“, – BNS sakė E.Skirmantienė.

Merai pirmajame ture išrinkti devyniolikoje savivaldybių, o Trakų rajone rezultatai panaikinti dėl šiurkščių pažeidimų.

Vilniuje dėl mero posto rungiasi liberalas Remigijus Šimašius ir perrinkimo siekiantis Artūras Zuokas. Į Kauno merus pretenduoja visuomeninį komitetą subūręs verslininkas Visvaldas Matijošaitis ir dabartinis miesto vadovas konservatorius Andrius Kupčinskas. Klaipėdiečiai antrajame ture renkasi tarp dabartinio mero liberalo Vytauto Grubliausko ir Seimo narės konservatorės Agnės Bilotaitės.

Balsavimas vyksta nuo 7 iki 20 valandos, rinkėjų sąrašuose – beveik du milijonai piliečių.

Sekmadienį taip pat renkamas Seimo narys Vilniaus Žirmūnų apygardoje. Čia antrajame ture dalyvauja konservatorė Radvilė Morkūnaitė – Mikulėnienė ir liberalas Šarūnas Gustainis.

Galutinius savivaldybių tarybų ir merų rinkimų rezultatus Vyriausioji rinkimų komisija tvirtins kitą sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius