-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Loreta Graužinienė: „Vilniuje reikėjo eiti per namus“

Sekmadienį vykę rinkimai buvo nesėkmingi mažesniesiems koalicijos partneriams Vyriausybėje „darbiečiams“ ir „tvarkiečiams“. Darbo partija negavo nė vieno mandato Vilniuje. Tačiau Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė tokio rezultato pralaimėjimu nepavadino. Pasak jos, nuostoliai akivaizdūs tik Vilniuje ir Kaune.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak jos, Darbo partijai rinkimai pasisekė neblogai. „Planavome, kad dešimt kandidatų išeis į antrą turą mero rinkimuose, dabar turime jau Kėdainiuose pirmame ture laimėjusią Nijolę Naujokienę, taip pat dar šešis, kurie gali laimėti antrame ture“, – vardijo L.Graužinienė.

Ji ypač džiaugėsi rezultatais gimtojoje Ukmergėje, taip pat Skuode, Raseiniuose, Švenčionyse, Alytaus rajone, Širvintose.

„Tikrai nevertinu Darbo partijos, kaip pralaimėtojos. Jei pažiūrėsite, mums buvo prognozuotas 9 proc. palaikymas. Panašiai ir surinkome. Tai rodo, kad turime pastovų rinkėją“, – teigė L.Graužinienė.

Didieji miestai šįkart nesublizgėjo. Kažko pritrūko. Turbūt reikėjo aktyviau lankyti gyventojus namuose, kaip darė Liberalų sąjūdis, – sakė L.Graužinienė.

Jos skaičiavimu, Darbo partija prieš ketverius metus gavo 165 mandatus, o dabar 148, todėl nuostoliai nėra labai dideli.

„Turime šiek tiek ir nuostolio. Tą turime pripažinti. Didieji miestai šįkart nesublizgėjo. Kažko pritrūko. Turbūt reikėjo aktyviau lankyti gyventojus namuose, kaip darė Liberalų sąjūdis“, – kalbėjo Darbo partijos pirmininkė.

Tiesa, ji pripažino, kad labai gerų rezultatų Kaune ir Vilniuje nesitikėjo. „Labai gerų rezultatų čia ir nesitikėjome, tačiau jie nuvylė. Tą turiu pasakyti garsiai ir atvirai. Gal per daug vilčių buvo sudėta į jaunimą, ypač Vilniuje“, – aiškino, kodėl nė vieno „darbiečio“ nebus Vilniaus taryboje L.Graužinienė.

Pasak jos, ką paremti antrajame Vilniaus mero rinkimų ture Darbo partija nutars trečiadienį.

Liks koalicijoje

Tačiau, nors politologai vertino, kad prasti rezultatai savivaldos rinkimuose gali nulemti Darbo partijos pasirinkimą išeiti iš valdančiosios koalicijos valstybės mastu, L.Graužinienė tai kategoriškai atmetė. Anot jos, savivaldoje galima dirbti „įvairiais formatais“. „Čia visiškai nesietina“, – pridūrė L.Graužinienė.

Seimo pirmininkė teigė, kad tiesioginiai merų rinkimai tikrai pasiteisino. Tiesa, jos nuomone, merams dar teks suteikti dar galių.

Duomenys iš daugumos rinkimų komisijų rodo, kad socialdemokratai surinko apie 20 proc. balsų, užėmė pirmas vietas tiesioginiuose merų rinkimuose trečdalyje savivaldybių, tačiau jų kandidatai nepateko į antrąjį rinkimų turą nė viename iš šešių didžiųjų Lietuvos miestų, čia pozicijas užėmė dešiniosios partijos.

Sekmadienį vykę rinkimai buvo nesėkmingi mažesniesiems koalicijos partneriams Vyriausybėje „darbiečiams“ ir „tvarkiečiams“, tuo tarpu neparlamentinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partija sustiprino savo pozicijas.

Politologai tvirtina, kad didžiausias šių rinkimų laimėtojas yra Liberalų sąjūdis, pelnęs rinkėjų pasitikėjimą ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir mažesniuose. Taip pat gerai vertinami „Lietuvos sąrašo“ rezultatai, nes šis visuomeninis judėjimas sugebėjo patekti į Vilniaus ir Klaipėdos tarybas, nors neturėjo jokių finansinių resursų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius