Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujoji Vilniaus taryba darbą pradės viena paskutiniųjų šalyje

Iš šešių šalies didžiųjų miestų anksčiausiai prisiekti ir darbą pradėti planuoja naujoji Šiaulių miesto savivaldybės taryba, vėliausiai tai padarys naujai išrinkti sostinės politikai. Šiaulių miesto tarybos nariai į pirmąjį posėdį rinksis balandžio 9-ąją ir taps pirmieji tarp didmiesčių politikų, kurie prisieks ketverių metų kadencijai.
Į Vilniaus tarybos posėdį atėjo ir išrinktas meras Remigijus Šimašius
Į Vilniaus tarybos posėdį atėjo ir išrinktas meras Remigijus Šimašius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iš Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) jau pateikusių duomenis savivaldybių, pirmoji posėdžiauti ketina Utenos rajono savivaldybės naujoji taryba, jos posėdis vyks balandžio 7 dieną. Balandžio 8-ąją posėdžiaus Vilkaviškio, 9-ąją – Jonavos, Plungės rajonų, Kalvarijos, Jonavos ir minėta Šiaulių miesto savivaldybės.

Net trijuose didmiesčiuose – Kaune, Alytuje ir Klaipėdoje – į pirmąjį posėdį politikai planuoja rinktis balandžio 16-ąją. Kaune ir Alytuje ši data kol kas dar derinama, Klaipėda apie pirmąjį posėdį jau oficialiai pranešė VRK.

Vilniaus savivaldybės taryba posėdžiaus paskutinė, čia planuojama preliminari  pirmojo posėdžio data – balandžio 21 dieną, BNS patvirtino daugiausia mandatų taryboje turinčio Liberalų sąjūdžio atstovai.

Kol kas vėliausią datą pirmajam posėdžiui iš visų – balandžio 22-ąją pasirinko Tauragės rajono savivaldybės taryba. Kaip ir Vilnius, balandžio 21-ąją pirmąkart į posėdį rinksis Marijampolės bei Panevėžio rajono savivaldybių tarybos, balandžio 20-ąją – Radviliškio ir Šilalės rajonų politikai.

Duomenis apie pirmąsias posėdžių datas VRK jau pateikė apie pusę šalies savivaldybių, oficialiai tai privaloma padaryti likus mažiausiai 14 dienų iki pirmojo posėdžio.

Panaikinti Širvintose ir Trakuose, Šilutėje

Sekmadienį VRK patvirtino rinkimų rezultatus 57-iose šalies savivaldybėse, trijose rezultatai dėl pažeidimų panaikinti visiškai arba iš dalies: Širvintose panaikinti merų rinkimų rezultatai, Šilutėje ir Trakų rajonuose panaikinti ir merų, ir tarybų rezultatai. Šiose savivaldybėse birželį vyks pakartotiniai rinkimai.

Vietos savivaldos įstatymas numato, kad pirmąjį posėdį šaukia savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas ne anksčiau, nei paskutinę ankstesnės tarybos įgaliojimų dieną ir ne vėliau, nei praėjus septynioms dienoms nuo ankstesnės kadencijos savivaldybės tarybos įgaliojimų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius