Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Jurgio Krasnicko keiksmų skandalo alytiškiai nori išsirinkti sąžiningą merą

Alytus prieš tiesioginius merų rinkimus netikėtai sulaukė bene daugiausia visos šalies dėmesio. Skandalingos šio miesto mero Jurgio Krasnicko replikos įvairiai vertinamos pačių alytiškių. Nemažai jų mano, kad šis triukšmas kilo tik dėl rinkiminių intrigų. Vis dėlto dauguma 15min.lt kalbintų miestiečių mano, kad šiam politikui sulaukti daug balsų per rinkimus sekmadienį jau vargiai pavyks. Dėl Alytaus mero regalijų rungiasi 10 kandidatų.
Alytaus savivaldybė
Alytaus savivaldybė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmas įspūdis atvykus į Alytų: miestas atrodė jaukus ir tvarkingas. Alytiškiai sustiprino šį įspūdį, kai būdavo klausiami, kokie didžiausi ūkiniai rūpesčiai slegia Dzūkijos sostinę – nemažai jų jokių blogybių negalėjo nurodyti.

Užtat kai kurie nė nemirktelėję pareikšdavo, kad didžiausia Alytaus problema – politikai: „Čia labai trūksta skaidrumo, tai rodo ir korupcinės bylos. Akivaizdu, kad mūsų visų pinigai nederamai tvarkomi.“ Tiesa, daugelis dzūkų vengė sakyti savo vardus ir pavardes.

Nemažai nusivylusių 

Muzikantas Arūnas mano, kad kilęs ažiotažas dėl dabartinio Alytaus mero yra išpūstas. „Nematau šioje istorijoje nieko šokiruojančio, tačiau ji neabejotinai padarys žalą J.Krasnickui. Jis yra žmogus nuo plūgo, stačiokas. Visi mes nesame šventi, nusikeikiame, bet užimant tokį postą nedera taip kalbėti darbe, reikia save kontroliuoti“, – mano Arūnas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Alytiškis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Alytiškis Arūnas

Jis mano, kad po skandalo labai padaugėjo galimybių rinkimus laimėti buvusiam Lietuvos policijos vadovui Vytautui Grigaravičiui.

Senjoras Juozas Pratusevičius sako dar nežinantis, už ką balsuos: „Dabartinio mero tikrai nenoriu. Apsispręsiu sekmadienį, kai ateisiu į rinkimų apylinkę.“

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Alytiškis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Juozas Pratusevičius.

Gausiausiai reklamuojasi du kandidatai

V.Grigaravičiaus ir J.Krasnicko agitacinų plakatų Alytuje buvo matyti daugiausiai.

VIDEO: Alytiškiai pasidalinę į dvi stovyklas

Šiuos du kandidatus geriausiai įsidėmėjo ir Valerijus Vilčinskas, jau 20 metų gyvenantis Didžiojoje Britanijoje, bet tebesidomintis savo gimtojo miesto gyvenimu.

„Organizuoju įvairius kultūrinius renginius, kviečiu Alytaus kolektyvus į Didžiąją Britaniją, seku ir čia vykstančius politinius įvykius“, – pasakojo emigrantas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Alytiškis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Valerijus Vilčinskas.

Emigrantas įsitikinęs, kad dabartinis skandalas yra dažnai Vakaruose naudojamas rinkimų triukas: „Ten irgi prieš rinkimus kas nors paviešina kokį nors kompromatą apie kandidatą, atskleidžia slaptų meilės ryšių. To reikėtų vengti. Man atrodo, ir J.Krasnickas, ir V.Grigaravičius nori savo miestui gero. Turime būti labiau vieningi.“

Visi mes nesame šventi, nusikeikiame, bet užimant tokį postą nedera taip kalbėti darbe, reikia save kontroliuoti“, – mano Arūnas.

Senjorė Janina irgi neskubėjo smerkti dabartinio mero.

„Niekas nežino, kaip ten iš tikro buvo, gal tai politinis susidorojimas, įrašas sumontuotas, o gal ir iš tikrųjų meras bjauriai elgėsi. Aš turiu savo kandidatą, todėl daug negalvoju apie šią istoriją“, – teigė moteris.

Savo miesto nepeikia

Vilnietis ar kaunietis galėtų ir naktį prikeltas išvardyti didžiausius miesto sopulius. Pavyzdžiui, Vilniuje brangus šildymas, Kaune – netvarkingos gatvės. Alytiškiai, bent jau kalbintieji gatvėje, netgi suglumdavo paprašyti įvardyti, kokių ūkiškų darbų naujasis meras turėtų griebtis pirmiausia.

„Gal kokią gatvę suremontuoti, tokių dar likę“, – svarstė Raimonda.

Gražina gyrė, kad miesto valdžia sutvarkė pagrindinę miesto aikštę, atnaujino šaligatvius: „Apsidairykite, argi ne gražiai gyvename. Aš manau, kad dabartinis meras visai gerai tvarkė miestą.“

Alytiškis Karolis irgi tvirtino, kad Alytus yra puikus miestas. „Nežinau, ko jam dar trūksta, čia viskas gerai,  – gūžtelėjo pečiais vaikinas. – Bet merą reikės rinkti kitą.“

Socialdemokratai savo kandidato neatšaukė

Antradienį socialdemokratų etikos komisija nusprendė J.Krasnickui skirti papeikimą už elgesį, žeminantį partijos vardą, tačiau iš rinkimų kovos jis nešalinamas.

Savo galimybių rinkimuose J.Krasnickas vertinti nenorėjo: „Alytiškiai žino, kad vaikų nevalgau, kad juos myliu, rūpinuosi.Dėl to mane ir pagavo. Kaip sako, gerais ketinimais pragaras grįstas, norėjau padėti pakankamai jaunai, man į dukras tinkančiai moteriai, kad susiprastų, nu, nesusiprato.“

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Jurgis Krasnickas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Jurgis Krasnickas

Buvusi Alytaus miesto teatro direktorė Laura Radzevičiūtė žiniasklaidai pateikė garso įrašą, kuriame, pasak jos, girdėti Alytaus mero grasinimai ir bauginančios užuominos apie jos vaiką. Be kita ko, įraše girdima, kaip L.Radzevičiūtės pašnekovas sako: „Vardan ko, Laura, aš dabar turėčiau stengtis?“. Moteris atsako: „Vardan tos Lietuvos, mere“. „Eina ji n...“, – pokalbį baigia pašnekovas.

Anksčiau jos paviešintame įraše J.Krasnickas taip pat riebiai keikia Lietuvą ir atskleidžia ketinimus pasipelnyti bei pavogtais pinigais išsipirkti nuo teisėsaugos ir pasidalyti su tuo, kuo reikia.

Pats J.Krasnickas pirmadienį kreipėsi į policiją, prašydamas įvertinti L.Radzevičiūtės veiksmus, kai ši paviešino slapta įrašytą jų pokalbį.  Prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo J.Krasnicko piktnaudžiavimo tarnyba.

VIDEO: Jurgis Krasnickas – Alytaus miesto meras

„Kadangi esu tas meras, prie kurio rankų neprilipo nė vienas litas, o kai kas dar ir neteko galimybių pažarstyti valdišką gerą, visiškai nesistebiu, kad esu neparankus ir mane siekiama bet kuria kaina sukompromituoti ir pašalinti“, – teigė J.Krasnickas. L.Radzevičiūtės poelgį jis pavadino atstumtos moters kerštu.

L.Radzevičiūtė interviu 15min.lt  teigė pati sulauksi J.Krasnicko dėmesio, bet jį ignoravo.

Kandidatai į Alytaus miesto merus

Rimantas Dabulis – iškėlė Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai).

Adelė Dimšienė – iškėlė Visuomeninis rinkimų komitetas „Už Alytų“.

Artūras Galakvoščius – iškėlė partija „Tvarka ir teisingumas“.

Vytautas Grigaravičius – iškėlė Visuomeninis rinkimų komitetas „Alytaus piliečiai“.

Gediminas Jegelevičius – iškėlė Liberalų sąjūdis.

Jurgis Krasnickas – iškėlė Socialdemokratų partija.

Dobilas Kurtinaitis – iškėlė Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai.

Rima Mitkienė – iškėlė Darbo partija.

Irena Sedleckaitė – iškėlė Visuomeninis rinkimų komitetas „I. Sedleckaitės pilietinis sąrašas korupcijai ne“.

Juozas Skestenis – iškėlė Visuomeninis rinkimų komitetas „Alytaus sąjūdis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius