Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Butkevičius: „pasižymėję“ politikai pakenkė partijai

Sekmadienį Lietuva renka savivaldą – balsuoja savivaldybių tarybų rinkimuose ir pirmą kartą patys renka savo miesto ar rajono merą. 15min.lt žurnalistai sekmadienį domisi, kaip balsuoja Lietuvos politikai. Lietuvos premjeras, Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius 10 valandą ryto atvyko į sostinės S.Konarskio rinkimų apylinkę.
Algirdas Butkevičius ir Janina Butkevičienė
Politikai balsuoja savivaldybių tarybų ir tiesioginiuose mero rinkimuose / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Manau, kad mūsų partija laimės rinkimus. Tikimės, kad turėsime kokius 200 savivaldybių tarybų narių ir būtų labai gerai, kad turėtume apie 18-20 savivaldybių merų. Toks yra mūsų partijos tikslas šiuose rinkimuose“, – žurnalistams sekmadienio rytą sakė premjeras.

Paklaustas, kokią įtaką socialdemokratams padarė susikompromitavę partiečiai, premjeras sakė, kad partijai tai tikrai atsilieps.

„Neigiamas poveikis partijai yra, nes žmonės nori, kad politikai būtų padorūs, sąžiningi, jaustų atsakomybę prieš visuomenę, užimant atsakingas pareigas, ir visuomenei atsiskaitytų, kada tokie pokalbiai kažkur vyksta, kurie visiškai prasilenkia su politiko etika ir kultūra. Poveikis bus, ypač Alytaus mieste ir kituose miestuose, kur politikai „pasižymėjo“, – sakė premjeras.

A.Butkevičius tikisi, kad pirmą kartą tiesiogiai renkami merai padės geriau atstovauti visuomenės poreikiams.

„Aš manau, kad ateinanti kadencija ir parodys, kokie yra privalumai ir kokios yra silpnybės, renkant merus tiesiogiai ir atsispindės savivaldybių tarybų narių atsakomybė prieš merų pateiktas vizijas ir strategijas.

Jeigu žiūrėtume į šalis, kuriose merai renkami tiesiogiai, tikslas, kad tiesiogiai išrinktas meras pristatytų pagal visuomenės norus ir pageidavimus strategiją, o tarybos nariai turėtų ją patvirtinti ir įgyvendinti. Bet jeigu atsitiktų taip, kad tarybos nariai pradėtų formuoti koalicijas, kurių tikslas būtų trukdyti merui dirbti, tai tada reikėtų galvoti, kaip jo įgaliojimus sustiprinti“, – sakė premjeras.

Po naujų rinkimų jis tikisi didesnio piliečių aktyvumo, didesnio merų atsiskaitomumo.

A.Butkevičius tikino, kad, nepaisant, atrodytų, gausaus pažeidimų skaičiaus pastaruoju metu, rinkimų pažeidimų skaičius neišaugo.

„Manau, kad policija sustiprinusi darbą, anksčiau pirkimai gal vykdavo šiek tiek anksčiau, ar organizuojant renginius, susitinkant su visuomene. Manau, kad daugiau pirkimų nėra, o požiūris į kontrolę yra sustiprintas. (…) Tikiuosi, kad nauji merai taps savo savivaldybių ambasadoriais ir jų požiūris bus daug atsakingesnis dirbant tiek su ministerijomis, tiek su vyriausybe“, – kalbėjo jis.

Iš Vilniaus mero ir tarybos jis pirmiausia tikisi finansinių problemų sprendimo.

„.. aiškios vizijos, kuri atstovautų Vilniaus miesto gyventojų interesus, o tie pavyzdžiai, kurie buvo kuriant įvairias verslo įmones... Tikrai neturėtų savivaldybė to daryt“, – sakė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius