-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl koalicijos Vilniuje liberalai derasi su „Lietuvos sąrašu“ ir socialdemokratais

Liberalų sąjūdis, gavęs daugiausia vietų Vilniaus miesto savivaldybės taryboje ir pirmadienį susitaręs formuoti koaliciją su konservatoriais, dėl jos stiprinimo toliau derasi su „Lietuvos sąrašu“ bei Socialdemokratų partija.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Iš tikrųjų, ir telefonu pasikalbėti, ir susitikti fiziškai pavyko. Konsultacijos vyksta su „Lietuvos sąrašo“ ir Socialdemokratų partijomis. Nesame užkirtę kelių ir kitiems, išskyrus, kaip anksčiau minėjau, Artūro Zuoko ir Valdemaro Tomaševskio partijoms“, – BNS pirmadienį sakė liberalsąjūdiečių sąrašo lyderis, kandidatas į sostinės merus antrajame rinkimų ture Remigijus Šimašius.

Jis teigė, kad koalicijos sudėtis turėtų paaiškėti iki antrojo merų rinkimų turo.

Jeigu pavyktų suformuoti minėtų keturių partijų koaliciją, ji sostinės savivaldybės taryboje turėtų per 30 vietų iš 51.

„Akivaizdu, kad sąlyčio taškų su partijomis, iš kurių norime formuoti koaliciją, yra. Labiausiai mane džiugina labai aiškus nusiteikimas, kad Vilniui reikia naujų metodų. Programinių skirtumų tarp partijų, aišku, yra, bet kad reikia skaidrumo, sąžiningumo, atsakingumo, kad pats valdymo stilius turi pasikeisti ir kad turi ateiti pagaliau normali, žmogiška tvarka į Vilnių, dėl to mes sutariame ir dėl tų pagrindinių principų žiūrime labai panašiai“, – kalbėjo R.Šimašius.

Seimo narys R.Šimašius per sekmadienį vykusius tiesioginius merų rinkimus Vilniuje gavo 33,96 proc. rinkėjų balsų, už A.Zuoką balsavo 18,05 proc. vilniečių. Jie abu pateko į kovo 15 dieną vyksiantį antrąjį rinkimų turą.

Liberalų sąjūdis Vilniaus miesto savivaldybėje turės 15 atstovų, Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija „Valdemaro Tomaševskio blokas“ – 10, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai – aštuonis, A.Zuoko Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) – šešis, socialdemokratai ir „Lietuvos sąrašas“ – po keturis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius