-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkimai Lazdijų rajone: masiniai pavėžėjimai, plakatų plėšymas, neblaivūs balsuotojai

Ketvirtadienį Lazdijų rajono policijos komisariato pareigūnai oficialiai pradėjo du tyrimus – dėl galimo rinkėjų papirkimo ir dėl chuliganizmo, kai buvo nuplėšti kandidatų rinkiminiai plakatai.
Rinkimai Lazdijų rajone: masiniai pavėžėjimai, plakatų plėšymas, neblaivūs balsuotojai
Rinkimai Lazdijų rajone: masiniai pavėžėjimai, plakatų plėšymas, neblaivūs balsuotojai / Vilmos Danauskienės nuotr.

Trečiadienį, pirmąją išankstinio balsavimo dieną, į Lazdijų rajono policijos komisariatą apklausai atvežta 11 asmenų, nustatytos ir patikrintos 6 transporto priemonės, kuriomis buvo vežami rinkėjai į balsavimo patalpą, įsikūrusią Lazdijų rajono savivaldybės administraciniame pastate. Policijos pareigūnai 5 asmenims surašė protokolus už neblaivaus pasirodymą viešoje vietoje.

Ketvirtadienį Lazdijuose ramu. Iki 17 valandos nebuvo gauta pranešimų apie galimus Rinkimų įstatymo pažeidimus. Mieste patruliuoja papildomos policijos pareigūnų pajėgos, vienas ekipažas nuolat budi šalia balsavimo patalpos, įrengtos Lazdijų miesto savivaldybės administraciniame pastate, Vilniaus gatvėje.

Naktį plėšė kandidatų plakatus

Ketvirtadienį Lazdijų rajono policijos komisariato pareigūnai sistemino iš vakaro surinktą medžiagą dėl galimo Rinkimų įstatymo pažeidimo. Pasak komisariato viršininko Gintaro Krasnicko, policininkai sustiprintomis pajėgomis dirbo visą dieną – paskutinis pranešimas apie nuplėšytus kandidatų rinkimų plakatus Kuklių kaime trečiadienį gautas apie 21 valandą.

Tądien nuo pat ryto į policijos komisariato, rinkimų apygardos, žurnalistų telefonus plūdo pranešimai apie galbūt perkamus balsus, neleistiną agitaciją, masinius rinkėjų pavėžėjimus. Gautas skundas ir dėl rinkimų apygardos komisijos nario tariamos agitacijos. Pastarasis, skelbiama, nepasitvirtino.

Trečiadienio vakarą Kuklių kaime esančiame stende kabojusius socialdemokratų, liberalų, konservatorių rinkiminius agitacinius plakatus nuplėšė sidabro spalvos „Audi“ atvažiavę trys jaunuoliai. Vietoj nuplėštų plakatų vaikinai užklijavo kitos partijos kandidato į merus rinkimų plakatą.

Trečiadienį stebino grupėmis ateidavusių balsuoti elgesys – nemažai jų buvo neblaivūs, rankose kartu su rinkėjo pažymėjimo ir asmens tapatybės dokumentu laikė ir vienos partijos Lazdijų sąrašo lyderio rinkiminį agitacinį kalendoriuką

Visa tai matė trys vietiniai jaunuoliai, kurie pasielgė labai pilietiškai – informavo žurnalistus ir policiją. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl chuliganizmo. Pareigūnai turi informacijos, kad minėtas automobilis dieną vežiojo rinkėjus. Jo vairuotojui gresia teisminė atsakomybė. 

Komisijos pirmininkas: „Labai daug neblaivių“

Lazdijų rinkimų apygardos pirmininkas Dalius Mockevičius teigia, kad itin stebina labai aktyvus balsuojančiųjų iš anksto skaičius. 

„Pirmąją balsavimo dieną balsavo 470 rinkėjų. Šiandien balsuoja dar aktyviau. Tiesa, trečiadienį stebino grupėmis ateidavusių balsuoti elgesys – nemažai jų buvo neblaivūs, rankose kartu su rinkėjo pažymėjimo ir asmens tapatybės dokumentu laikė ir vienos partijos Lazdijų sąrašo lyderio rinkiminį agitacinį kalendoriuką“, – sakė jis. 

Šis kalendorius užkliuvo ir komisijos nariui Vidmantui Pilviniui. Jis pareikalavo iš vieno rinkėjo balsavimo patalpose rinkimų agitacijos nerodyti. Supykęs balsuotojas apskundė, esą V.Pilvinis jį agitavo balsuoti už konservatorius.

„Mūsų stebėtojas, veisiejiškis Saulius Marčiulynas atėjo balsuoti iš anksto. Jis piniginėje turėjo mūsų rinkiminį kalendorių. V.Pilvinis, kaip komisijos narys, paklausė, už ką jis balsuos. Ir paprašė balsuoti už konservatorius. Kilo triukšmas, mes parašėme skundą Vyriausiajai rinkimų komisijai“, – sakė partijos „Tvarka ir teisingumas“ stebėtojas Lazdijuose Albinas Žymančius, rinkimų sąrašo lyderio A.Žymančiaus sūnus. 

V.Pilvinis sako, kad skandalas išpūstas ir nepagrįstas, o S.Marčiulynas taip keršija už tai, kad V.Pilvinis pareikalavo paslėpti agitacinius lankstinukus. 

Balsavimas rinkimuose į Lazdijų rajono savivaldybės tarybą vyks sekmadienį, kovo 1 dieną visose rinkimų apylinkėse. Pirmą kartą vietos merą rinksime tiesiogiai. Į merus Lazdijų rajone pretenduoja konservatorius Artūras Margelis, socialdemokratas Saulius Petrauskas, Darbo partijos atstovas Arūnas Bacevičius, Liberalų sąjūdžiui atstovaujantis Valdas Petras Mikelionis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Benius Rūtelionis ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ iškeltas Jonas Matulevičius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius