-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šilutės politikai įtaria, kad rinkimų rezultatai galėjo būti klastojami socialdemokratų naudai

Rinkimuose Šilutėje dalyvavusių penkių partijų ir vieno visuomeninio rinkimų komiteto atstovai kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisija (VRK), nes jiems kilo įtarimų, kad rinkimų rezultatai Šilutėje galėjo būti suklastoti. Anot jų, socialdemokratų deleguotas vietos rinkimų komisijos pirmininkas Arvydas Gorodeckas kaip norėjo, taip elgėsi su vokais, kuriuose buvo iš anksto balsavusiųjų rinkėjų biuleteniai.
Išankstinis balsavimas Šilutėje
Išankstinis balsavimas Šilutėje / Aldonos Aleksėjūnienės nuotr.

Rašte VRK, kurį gavo 15min.lt, teigiama, kad išankstiniame balsavime savivaldybės pastate nebuvo jokių biuletenių, vokų ir lipdukų apskaitos, o pasibaigus išankstiniam balsavimui nepanaudoti biuleteniai su antspaudais nebuvo anuliuoti.

Anot politikų, savivaldybės apygardos rinkimų komisijos nariai juos matė komisijos patalpose netvarkingai sumestus į dėžes. Nuo šios patalpos, anot skundo, raktą turėjo A.Gorodeckas. Be to, išankstinio balsavimo ir balsavimo specialiuose paštuose biuleteniai buvo laikomi neužplombuotoje patalpoje iki sekmadienio.

Skunde teigiama, kad Šilutės rajono apylinių komisijų pirmininkai skundėsi, kad biuletenius, vokų lipdukus, vokus A.Gorodeckas dalijo asmeniškai neduodamas pasirašyti ir sakydamas, kad tai galės padaryti vėliau. Po rinkimų kai kurie apylinkių komisijų pirmininkai atsisakė tai padaryti.

Kai apie tai sužinojo savivaldybės apygardos rinkimų komisijos nariai, buvo paprašyta pateikti perdavimo aktus, tačiau A.Gorodeckis atsisakė.

„Analizuojant balsavimo paštu rezultatus, kyla įtarimas, kad buvo keičiami mažieji vokai ir jų turinys, perklijuojant didžiųjų vokų lipdukus ar keičiant didžiuosius vokus naujais. Pavyzdžiui, Martyno Jankaus apylinkėje nNr.3 iš 130 galiojančių biuletenių 52 iš 53 už vieną kandidatą yra antspauduoti apygardos rinkimų komisijos antspaudu. Mums kelia įtarimų ir balsavimo rezultatai Mokyklos apylinkės Nr. 1. Čia labai didelis balsavusių specialiuoju paštu už A.Gorodeckį delegavusią partiją skaičius“, – rašoma skunde.

Analizuojant balsavimo paštu rezultatus, kyla įtarimas, kad buvo keičiami mažieji vokai ir jų turinys, perklijuojant didžiųjų vokų lipdukus ar keičiant didžiuosius vokus naujais.

Politikai sako, kad visus įtarimus išsklaidytų panaudotų vokų, biuletenių ir lipdukų analizė, kurios padaryti A.Gorodeckis nesutiko. Skunde rašoma, kad visa tai galėjo įtakoti rinkimų rezultatus ir prašoma atlikti tyrimą.

Dokumentą pasirašė konservatorų, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų), Darbo partijos, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Liberalų sąjūdžio ir visuomeninio rinkimų komiteto „Už žmonių valdžią“ Šilutės skyriaus pirmininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius