Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tvarkiečiui“ Zigmui Grabauskui politinę ateitį sugadino balsus pirkęs sūnus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) šeštadienį nusprendė braukti iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatų sąrašo Kalvarijos tarybos nariu išrinktą Zigmą Grabauską, nes jo sūnus Gytis jau yra teismo pripažintas kaltu už dviejų asmenų balsų tėvo naudai pirkimą.
Rinkimai Kaune
Rinkimai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Už tai, kad Z.Grabauskas būtų braukiamas iš kandidatų sąrašo, balsavo 12 VRK narių, keturi buvo prieš.  

Klausimą pristatęs VRK narys Jonas Udris tvirtino, kad ikiteisminis tyrimas dėl G.Grabausko balsų pirkimo fakto buvo baigtas labai greitai ir byla perduota teismui.

Marijampolės teimas pripažino, kad politiko Z.Grabausko sūnus kaltas išankstinio balsavimo dieną atvežęs du asmenis balsuoti reitinguojant jo tėvą ir už tai sumokėjęs po 4 eurus. Jam skirta piniginė bauda. Kaltės G.Grabauskaas teisme neneigė ir prisipažino pirkęs balsus. Tik jo tėvas teisme tvirtino, kad nieko bendra su tuo neturi.

Politiko Z.Grabausko sūnus išankstinio balsavimo dieną atvežė du asmenis balsuoti reitinguojant jo tėvą ir už tai sumokėjo po 4 eurus.

Nepaisant to, VRK nusprendė, kad Z.Grabauskas turi būti braukiamas iš "Tvarkos ir teisingumo" kandidatų sąrašo Kalvarijoje, jo gauti pirmumo balsai panaikinami, o vietoj jo savivaldybės taryboje dirbs kitas pagal eilę „tvarkietis“ sąraše Vitas Rusevičius.

Tiesa, ne visi VRK nariai sutiko, kad už dviejų balsų nupirkimą kandidatui turi būti taikoma tokia griežta bausmė.

VRK narys Julius Jasaitis teiravosi, ar du balsai tikrai tokie svarbūs ir, ką komisija darys, jei koks nors asmuo ne savo tėvui, o nepažįstamam kandidatui nupirks du balsus.

Tačiau kiti komisijos nariai ir pirmininkas Zenonas Vaigauskas pažymėjo, kad kandidatas neatvyko pasiaiškinti, neatsiribojo nuo sūnaus ir taip tam tikra prasme prisiėmė atsakomybę už sūnaus nusikaltimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius