-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vieningas Kaunas“ švenčia, o konservatoriai kaupia jėgas antram mero rinkimų turui

Rinkimų komiteto „Vieningas Kaunas“ lyderis verslininkas Visvaldas Matijošaitis jau patikėjo savo galimybėmis tapti miesto vadovu, o konservatorius Andrius Kupčinskas kaupiasi antram turui. Kitas buvęs stiprus kandidatas, Liberalų sąjūdžio lyderis Kaune Rimantas Mikaitis prisipažino, kad tikėjosi geresnio rezultato. Dabar jis viliasi, kad liberalai miesto taryboje bus treti bei aplenks socialdemokratus.
„Vieningo Kauno“ nariai stebi rezultatus
„Vieningo Kauno“ nariai stebi rezultatus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

V.Matijošaitis tiesioginiuose mero rinkimuose, vidurnakčio duomenimis, turėjo 37,92 proc. balsų, A.Kupčinskas – 23,78 proc., R.Mikaitis ˜– 9,32 proc.

Skirtingos nuotaikos

Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų sąjungos štabe, kuris įsikūrė šios partijos Kauno būstinėje, vyravo santūrios nuotaikos. A.Kupčinskas sakė, kad išsipildė jo prognozė, jog prireiks antrojo turo. „Mano varžovas metė labai daug pinigų reklamai. Laukia antras turas“, – komentavo meras pirmuosius duomenis iš apylinkių.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Andrius Kupčinskas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Andrius Kupčinskas

V.Matijošaičio štabe, miesto centre esančiame restorane, po kiekvieno pranešimo apie suskaičiuotus balsus apylinkėse aidėjo plojimai. „Tokio rezultato nesitikėjau. Tiesa, prieš dvi savaites tiek aš, tiek kiti „Vieningo Kauno“ atstovai visur sulaukdavo vis daugiau palankių atsiliepimų apie mus“, – kalbėjo V.Matijošaitis.

Viename miesto klubų įsikūrusiame Liberalų sąjūdžio štabe R.Mikaitis teigė, kad tikėjosi geresnio rezultato. „Miesto taryboje greičiausiai gausime daugiau vietų nei 2011 m., kai į tarybą pateko trys mūsų atstovai, bet norėjome būti ne treti“, – sakė R.Mikaitis. Tuo metu, prieš vidurnaktį, Liberalų sąjūdžiui Kaune ant kulnų lipo socialdemokratai.

V.Matijošaitis tiki savo pergale

V.Matijošaitis sakė, kad tiki savo sėkme ir antrajame rinkimų ture. „Jei jau eini į kovą, turi tikėti savimi“, – sakė jis.

V.Matijošaitis tikino, kad atėjęs į politiką iš verslo neturi jokių savo įmonėms naudingų interesų. „Eksportuojame savo produkciją į 57 šalis, jei Kaunas turėtų bent kokią nors įtaką eksportui, į valdžią tikrai neičiau. Jei tapsiu meru, paliksiu verslą savo gerai dirbančiai komandai ir atsidėsiu politikai“, – teigė jis.

V.Matijošaitis tarp svarbiausių mero darbų minėjo savivaldybės administracijos ir jos įmonių darbo gerinimą, Nemuno salos sutvarkymą, Laisvės alėjos rekonstrukciją. „Mes nesame politinė partija, galime bendradarbiauti su visais, mums svarbiausia – noras dirbti Kaunui, o ne postų, darbo vietų dalybos giminaičiams“, – tikino V.Matijošaitis.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis

R.Mikaitis taip pat kol kas nenorėjo įvardyti, su kokia frakcija norėtų dirbti: „Mūsų kertinės vertybės – verslo sąlygų gerinimas, mažesni mokesčiai, skaidri savivaldybių įmonių veikla. Dėl jų niekam nenuolaidžiausime, o šiaip nejaučiame priešiškumo jokiai partijai ar organizacijai.“

„Vieningo Kauno“ kandidatų sąrašas vidurnaktį turėjo surinkęs 31,20 proc., Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai – 25,10 proc., Liberalų sąjūdis – 8,04 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius