-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Visvaldas Matijošaitis: „Konservatoriams oligarchai tik tie, kurie jiems duoda į klyną“

Savivaldos rinkimus laimėjusio rinkimų komiteto lyderis ir antrame Kauno mero rinkimų ture dalyvausiantis Visvaldas Matijošaitis piktinosi konservatorių pranešimais, kad į miesto tarybą pateko oligarchai. Jis tikino, kad Andrius Kupčinskas įstūmė miestą į gilią duobę.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Trečiadienį V.Matijošaitis spaudos konferencijoje griežtai atkirto savo konkurentui konservatoriui Andriui Kupčinskui ir jo partijos kolegei Rasai Juknevičienei. Jie po rinkimų pareiškė, kad Kaune laimėjo oligarchai bei jų pinigai.

„Mane galite vadinti kaip norite. Man davė oligarcho, krabo, policininko pravardes. Tačiau labai negražu, kai tokią intelektualią komandą vadinate oligarchine. Jums tik pavydėti tokių narių partijoje ir tokio kauniečių pasitikėjimo“, ˜– netiesiogiai kreipėsi į konservatorius V.Matijošaitis.

Jis sakė debatuose A.Kupčinsko klausęs, ar oligarchais reikia vadinti ir turtingus politikus – konservatorių Dainių Kreivį, liberalą Antaną Guogą, Augustiną Rakauską, jei jie patektų į miesto tarybą. „Iš jo atsakymų supratau, kad konservatoriams oligarcho etiketė tinka tik tiems, kurie jiems duoda į klyną“, – rėžė V.Matijošaitis.

Jums tik pavydėti tokių narių partijoje ir tokio kauniečių pasitikėjimo, ˜– netiesiogiai kreipėsi į konservatorius V.Matijošaitis.

„Vieningo Kauno“ lyderis sakė girdėjęs, kad konservatoriai baugina savivaldybių įmonių, poliklinikų darbuotojus, esą laimėjus V.Matijošaičiui prasidės masiniai atleidimai. „Netikėkite konservatorių melu, visi gerai dirbantys liks savo darbo vietose“, – tikino V.Matijošaitis.

„Vieningo Kauno“ lyderis kvietė antrajame mero rinkimų ture balsuoti už jį ir baugino, kad laimėjus A.Kupčinskui miestas atsidurs gilioje duobėje: „Duobė, kurioje atsidūręs Kaunas, – A.Kupčinsko nuopelnas. Po dar vienos A.Kupčinsko kadencijos miestas gali niekada neatsitiesti.“

Kaune trečiadienį apsilankiusi prezidentė Dalia Grybauskaitė palinkėjo kauniečiams išsrinkti tokį merą, kuris neturėtų savanaudiškų interesų. „Norėčiau palinkėti Kaunui, kad išsirinktų merą, kuris atstovautų visų kauniečių interesus, o ne siauros interesų grupelės interesus. Vilnius bando išsivaduoti iš tokios situacijos. Tad linkiu Kaunui nepatekti į tokią pat situaciją, kurioje buvo Vilnius“, - sakė D.Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius