Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Uogienė iš moliūgų

Moliūgų uogiene galite gardinti košę, sūrį ar tepti ant skrudintos duonos.
gaspadine.lt nuotr. / Moliūgų uogiene galite gardinti košę, sūrį ar tepti ant skrudintos duonos.
0
Skaitysiu vėliau
A A

Jums reikės:

2 kg moliūgo;
1 kg cukraus;
1 valg. šaukšt. citrinos rūgšties;
vanilės;
apelsino žievelės;
citrinos žievelės

Gaminimas:

1. Moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, nulupkite žievę ir supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais.

2. Moliūgo gabaliukus užberkite cukrumi ir palaikykite per naktį. Atsiradus sultims, moliūgus išgriebkite, o sirupą užvirinkite ir karštą užpilkite ant moliūgų.

3. Palaikius 10—12 val., sudėkite vanilę ir nutarkuotas apelsino bei citrinos žieveles, o tada virkite ant mažos ugnies, kol moliūgai paskaidrės, bet neištyš.

4. Išpilstykite uogienę į paruoštus stiklainius ir sandariai juos uždarykite. Šia uogiene skanu gardžiuotis su skrudinta balta duona.

Patiekalo receptą atsiuntė: Kristina

Gaspadine.lt

Komentarai
Temos Uogienė
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min