-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dilgėlių pyragas su ryžiais

Jums reikės:
Tai, kad dilgėlės gali puikiai paįvairinti racioną, jokia naujiena, išbandykite jas kaip priedą pyrago įdarui.
Tai, kad dilgėlės gali puikiai paįvairinti racioną, jokia naujiena, išbandykite jas kaip priedą pyrago įdarui. / Ragauk.lt nuotr.

Įdarui:

3 stiklinių ryžių;

300 g fermentinio sūrio;

3 saujų dilgėlių;

9 kiaušinių;

Tešlai:

350 g miltų;

200 g margarino;

1 kiaušinio;

druskos;

1 valg. šaukšt, sviesto (patepimui)

Patepimui:

Gaminimas:

1. Margariną išlydykite ir atvėsinte. Dėkite kiaušinį, miltus, druską ir suminkykite tešlą. Palikite šaltoje patalpoje vienai valandai.

2. Iš tešlos iškočiokite maždaug 5 mm storio lakštą ir įtieskite į sviestu išteptą skardą. Apipjaustykite tešlos kraštus ir iš ikusios tešlos išpjaustykite lapelius.

3. Dilgėles nuplikykite verdančiu vandeniu ir smulkiai supjaustykite. Išplakite kiaušinius ir sutarkuokite sūrį.

4. Dilgėles, kiaušinius ir sūrį sumaišykite su virtais ryžiais, pasūdykite ir sukrėskite į kepimo indą, ant tešlos. Viršų papuoškite tešlos lapeliais.

5. Kepkite orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje, kol pyrago viršus gražiai paruduos.

Receptą atsiuntė Nijolė

Ragauk.lt 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius