Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepamirštamas pomidorų džemas

Vėlyva vasara – pats metas atsivalgyti kaitrios saulės sunokintų pomidorų, sodraus ir tikro jų skonio tikrai pasiilgsite žiemą. O jei šviežių pomidorų jau prisiragavote, pats laikas virti iš jų džemą. Rezultatas nustebins!
Pomidorų džemui pikantiško skonio ir burną kutenančios šilumos suteikia visa puokštė rytietiškų prieskonių.
Pomidorų džemui pikantiško skonio ir burną kutenančios šilumos suteikia visa puokštė rytietiškų prieskonių. / 123fr.com nuotr.
Temos: 2 Džemas Pomidorai

Jums reikės:

– 1 kg pomidorų;

– 150 ml cukraus;

– 2 arbat. šaukšt. šviežiai išspaustų laimo sulčių;

– 1 arbat. šaukšt. smulkiai tarkuoto imbiero;

– 1 arbat. šaukšt. malto indiškojo kmyno (kumino);

– 1/4 arbat. šaukšt. malto cinamono;

– 1/8 arbat. šaukšt. maltų gvazdikėlių;

– 1 arbat. šaukšt. druskos;

– kajeno ar kitų aitriųjų pipirų – jei mėgtate aštriai.

Gaminimas:

1. Pomidorus nulupkite – tai lengvai padarysite kryžmai įpjovę jų viršų, o tada pirmiausiai užpylę verdančiu vandeniu, o tada po keliolikos sekundžių įmetę į šaltą vandenį. Nuluptus pomodorus supjaustykite gabalėliais.

2. Visus ingredientus sumaišykite storadugniame puode ir dėkite ant ugnies. Priklausomai nuo to, kiek sultingi bus jūsų pasirinkti pomidorai, džemą virkite nuo 70 iki 90 min. Laikas nuo laiko pamaišykite ir sekite, ar masė nesvyla. Paragaukite, ar netrūksta druskos, aštrumo.

3. Išvirusį džemą supilkite į stiklainėlius ir laikykite šaldytuve. Šis džemas gali tapti puikia ir netikėta dovana draugams ar giminaičiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius