Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Nepamirštamas pomidorų džemas

Pomidorų džemui pikantiško skonio ir burną kutenančios šilumos suteikia visa puokštė rytietiškų prieskonių.
123fr.com nuotr. / Pomidorų džemui pikantiško skonio ir burną kutenančios šilumos suteikia visa puokštė rytietiškų prieskonių.
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Vėlyva vasara – pats metas atsivalgyti kaitrios saulės sunokintų pomidorų, sodraus ir tikro jų skonio tikrai pasiilgsite žiemą. O jei šviežių pomidorų jau prisiragavote, pats laikas virti iš jų džemą. Rezultatas nustebins!

Jums reikės:

– 1 kg pomidorų;

– 150 ml cukraus;

– 2 arbat. šaukšt. šviežiai išspaustų laimo sulčių;

– 1 arbat. šaukšt. smulkiai tarkuoto imbiero;

– 1 arbat. šaukšt. malto indiškojo kmyno (kumino);

– 1/4 arbat. šaukšt. malto cinamono;

– 1/8 arbat. šaukšt. maltų gvazdikėlių;

– 1 arbat. šaukšt. druskos;

– kajeno ar kitų aitriųjų pipirų – jei mėgtate aštriai.

Gaminimas:

1. Pomidorus nulupkite – tai lengvai padarysite kryžmai įpjovę jų viršų, o tada pirmiausiai užpylę verdančiu vandeniu, o tada po keliolikos sekundžių įmetę į šaltą vandenį. Nuluptus pomodorus supjaustykite gabalėliais.

2. Visus ingredientus sumaišykite storadugniame puode ir dėkite ant ugnies. Priklausomai nuo to, kiek sultingi bus jūsų pasirinkti pomidorai, džemą virkite nuo 70 iki 90 min. Laikas nuo laiko pamaišykite ir sekite, ar masė nesvyla. Paragaukite, ar netrūksta druskos, aštrumo.

3. Išvirusį džemą supilkite į stiklainėlius ir laikykite šaldytuve. Šis džemas gali tapti puikia ir netikėta dovana draugams ar giminaičiams.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie 15min