Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Obuolių-jogurto pyragas

Šį pyragą galite patiekti ir su ledais, ir su plakta grietinėle.
Istockphoto nuotr. / Šį pyragą galite patiekti ir su ledais, ir su plakta grietinėle.
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Kiekviena šeimininkė turi savo firminį obuolių pyragą. Tačiau koks klasiškas bebūtų šeimyninis obuolių pyragas, bent vieną savaitgalį verta išbandyti ką nors naujo. Juo labiau, kad vos pora naujų ingredientų gerokai keičia obuolių pyrago skonį ir tekstūrą.

Jums reikės:

250 g miltų;
4 didelių kiaušinių;
1 1/4 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
sviesto (skardai patepti);
150 g cukraus;
120 ml „Šeimininkės“ jogurto;
50 ml alyvuogių aliejaus;
6-7 didelių obuolių
cukraus pudros (pyragui apibarstyti)

1. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laispnių.

2. Į didelį dubenį persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps švelniai gelsva ir kreminė, o cukrus ištirps. Supilkite jogurtą ir aliejų ir dar paplakite, kad skystis taptų vienalytis.

3. Į miltus pilkite plakinį ir sudėkite nuluptus bei gabalėliais supjaustytus obuolius. Gerai išmaišykite.

4. Dėkite masę į paruoštą kepimo skardą, išlyginkite paviršių ir kiškite į orkaitę. Kepkite, kol paviršius taps rusvas, o į pyragą įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Orientuokitės į 40-50 min. Iš orkaitės ištrauktą pyragą apibarstykite cukraus pudra ir leiskite atvėsti.

Komentarai
Temos Pyragas, Receptai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie 15min