Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švelniai marinuotų agurkų salotos

Gaivios agurkų salotos – kaip tik tai, ko reikia prie mėsos kepsnelių ar kito mėsiško patiekalo. Traškios saldžiarūgštės agurkų riekelės vers jus vėl ir vėl siekti salotų lėkštės.
Kol agurkų salotos „subręs“, jos turės bent keletą valandų pastovėti šaldytuve.
Kol agurkų salotos „subręs“, jos turės bent keletą valandų pastovėti šaldytuve. / 123rf.com nuotr.

Jums reikės:

– 1 kg agurkų;

– 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;

– 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;

– 2 česnako skiltelių;

– 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus;

– pipirų;

– druskos;

– šviežio baziliko arba krapų

Gaminimas:

Supjaustykite agurkus maždaug 5 milimetrų storio riekelėmis (jei agurkų žievelė kietoka, verčiau ją nulupkite) ir sudėkite į didelį dubenį. Atskirame indelyje sumaišykite citrinos sultis, aliejų, cukrų, sutrintą česnaką, įberkite druskos, pipirų ir gerai išplakite šluotele, kol cukrus ištirps.

Užpilkite šį marinatą ant agurkų, labai gerai išmaišykite ir dėkite dubenį į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai. Prieš valgant apibarstykite salotas kapotais krapais arba suplėšytais baziliko lapeliais.

Pastaba: šis marinatas tinka ir cukinijoms, tačiau jas pjaustykite dar ploniau nei agurkus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius