Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Šašlykai su padažu

Šiems šašlykams reikės nemažai sudėtinių dalių, tačiau pasistengti verta.
Recepto autorės nuotr. / Šiems šašlykams reikės nemažai sudėtinių dalių, tačiau pasistengti verta.
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Jums reikės:

250 g kiaulienos

Padažui:

68 g žemės riešutų sviesto;
1 svogūnos;
10 valg. šaukšt. melasos;
1 valg. šaukšt. sojų padažo;
4,5 valg. šaukšt. vandens;
2 arbat. šaukšt. aliejaus;
0,6 arbat. šaukšt. paprikos miltelių

Marinatui:

2 valg. šaukšt. sojų padažo;
1 valg. šaukšt. žaliųjų citrinų sulčių;
1 arbat. šaukšt. imbiero;
1 arbat. šaukšt. cukraus;
1 skeltelės česnako

Gaminimas:

1. Kiaulieną supjaustykite 5 mm storio griežinėliais, po to – plonomis juostelėmis.

2. Dubenyje sumaišykite 2 šaukštus sojų padažo, žaliosios citrinos sultis, imbierą, cukrų ir pjaustytą česnaką. Tuomet sudėkite kiaulienos juosteles ir viską sumaištkite. Uždenkite dangčiu ir 3-4 val. palaikykite šaltai.

3. Puode pakepinkite supjaustytą svogūną, įberkite raudonosios paprikos miltelių ir kepinkite apie 30 sekundžių.

4. Gautą mišinį supilkite į plaktuvą, sudėkite žemės riešutų sviestą, melasą, likusį sojų padažą ir įpilkite vandens. Gerai išmaištkite.

5. Kiaulieną susmeikite ant iešmų ir kepkite grilyje, po 3-4 min., iš abiejų pusių.

6. Iškeptus šašlykus patiekite su padažu.

Receptą atsiuntė Genutė

Ragauk.lt

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie 15min