Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Pikantiški žuvų vėrinukai

Pikantiški žuvų vėrinukai
Fotolia nuotr. / Pikantiški žuvų vėrinukai
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

600 g pangasijų filė, po ryšulėlį šviežių rozmarinų ir bazilikų, citrina, juodųjų pipirų, 3 skiltelės česnako, 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus, karštai rūkytos kiaulienos šoninės, saujelė kedrų riešutų, rupios jūros druskos.

Rūkytą kiaulienos šoninę supjaustykite plonais griežinėliais. Specialia grūstuve sugrūskite druską, juoduosius pipirus, česnakus, šviežius smulkintus rozmarinus ir bazilikus. Viską užpilkite alyvuogių aliejumi, įmaišykite tarkuotas citrinų žievelę. Mišiniu apliekite stambiais kvadratais pjaustytą žuvį ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

Iš marinato išgriebtus žuvų gabalėlius apsukite rūkytos šoninės juostelėmis, po kelis suverkite ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių (valgio aromatui sustiprinti, tarp žuvų gabalėlių aplink iešmelį galite apvyti vieną kitą šviežių rozmarinų šakelę).

Vėrinukus dėkite ant aliejumi pateptų kepimo grotelių ir kepkite ant karštų žarijų apie 8 minutes.
Tiekdami apšlakstykite citrinų sultimis, apibarstykite sausoje keptuvėje skrudintais kedrų riešutais.

4 asmenims. Paruošite per 50 minučių.

Žurnalas „JI“
Komentarai
Temos Kedras
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie 15min