Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pikantiški žuvų vėrinukai

600 g pangasijų filė, po ryšulėlį šviežių rozmarinų ir bazilikų, citrina, juodųjų pipirų, 3 skiltelės česnako, 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus, karštai rūkytos kiaulienos šoninės, saujelė kedrų riešutų, rupios jūros druskos.
Pikantiški žuvų vėrinukai
Pikantiški žuvų vėrinukai / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Pangasija Kedras

Rūkytą kiaulienos šoninę supjaustykite plonais griežinėliais. Specialia grūstuve sugrūskite druską, juoduosius pipirus, česnakus, šviežius smulkintus rozmarinus ir bazilikus. Viską užpilkite alyvuogių aliejumi, įmaišykite tarkuotas citrinų žievelę. Mišiniu apliekite stambiais kvadratais pjaustytą žuvį ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

Iš marinato išgriebtus žuvų gabalėlius apsukite rūkytos šoninės juostelėmis, po kelis suverkite ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių (valgio aromatui sustiprinti, tarp žuvų gabalėlių aplink iešmelį galite apvyti vieną kitą šviežių rozmarinų šakelę).

Vėrinukus dėkite ant aliejumi pateptų kepimo grotelių ir kepkite ant karštų žarijų apie 8 minutes.
Tiekdami apšlakstykite citrinų sultimis, apibarstykite sausoje keptuvėje skrudintais kedrų riešutais.

4 asmenims. Paruošite per 50 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius