Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Pikantiškos krevetės

Pikantiškos krevetės
Fotolia nuotr. / Pikantiškos krevetės
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

300 g šaldytų išlukštentų tigrinių krevečių, 0,5 stiklinės sauso baltojo vyno, šaukštas konjako, 2 šaukštai sviesto, 3 šaukštai smulkintų svogūnų, šviežiai maltų juodųjų pipirų, druskos, pora laurų lapų, 50 ml grietinėlės.

Atšilusias krevetes gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite krevetes ir maišydama apie pusę minutės pakepinkite.
Pagal skonį įberkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų. Tolygiai apšlakstykite krevetes konjaku ir išmaišykite.

Suberkite smulkintus svogūnus, sumeskite laurų lapus, supilkite vyną ir išmaišykite.

Apie minutę pakaitinusi ant silpnos ugnies, supilkite grietinėlę, išmaišykite ir kaitinkite dar minutę.

Nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad atvėstų. Išgriebusi iš padažo, gerai nuvarvinkite ir sudėkite į serviravimo lėkštę.

Tiekite su prancūziškos duonos skrebučiais.

Kulinaro patarimai

  • Taip paruoštomis krevetėmis tinka paįvairinti šviežių daržovių salotas. Jas galite naudoti ir kaip kumpio suktinukų įdarą.
  • Taip paruoštos krevetes tinka apšlakstyti dar ir specialiu kokteilių padažu.

4 asmenims. Pagaminsite per 15 minučių.
 

Žurnalas „JI“
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min